Наполи спечели титлата в Серия А. Двубоят между Удинезе и

...
Наполи спечели титлата в Серия А. Двубоят между Удинезе и
Коментари Харесай

Наполи грабна титлата в Италия след равнство в Удине

Наполи завоюва купата в Серия А. Двубоят сред Удинезе и Наполи от 33-ия кръг на Серия А приключи при резултат 1:1. Спечелената точка математически подсигурява първата позиция в класирането за възпитаниците на Лучано Спалети.

Домакините изненадаха водача в класирането и поведоха в резултата в 13-ата минута. Санди Ловрич стреля от вътрешността на наказателното поле в горния десен ъгъл.

След почивката гостите заиграха надалеч по-офанзивно и офанзивите им се отплатиха в 52-рата минута. Виктор Осимен овладя отбита топка в наказателното поле и изравни резултата. С този гол нигериецът изравни Джордж Уеа в листата за най-вече попадения в Серия А, дело на африканец - 46 гола.

12,058 days later, Napoli are champions of Italy again
— Football on BT Sport (@btsportfootball)

Наполи си обезпечи първото място в подреждането, като все още неаполитанци имат 80 точки. Удинезе се намира на 12-ото място в таблицата с 43 точки.

Наполи печели трета купа в историята си и първа купа от сезон 1989/1990. Нито един отбор на юг от Милано или Торино не е печелил италианското футболно състезание откогато Рома ликува с трофея през 2001 година.

В различен турнирен мач, игран по същото време Емполи победи Болоня с 3:1.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР