Наполи победи с 3:2 Ред Бул Залцбург в Австрия в

...
Наполи победи с 3:2 Ред Бул Залцбург в Австрия в
Коментари Харесай

Мертенс изпревари Марадона и поведе Наполи към зрелищен успех

Наполи победи с 3:2 Ред Бул Залцбург в Австрия в зрелищен дуел от Група " Е " на Шампионската лига. Дрис Мертенс (17', 64') означи два гола за гостите, с които задмина Диего Марадона по голове с екипа на Наполи и излезе на второ място във безконечната голмайсторска листа на клуба. Големият гений на Залцбург Ерлин Холанд (40'-дузпа, 70') на два пъти успяваше да изравни резултата, само че Лоренцо Инсиние (73') донесе успеха на италианския отбор след асистенция на Мертенс. Благодарение на този триумф Наполи остана преди всичко в Група " Е " с актив от седем точки - една повече от Ливърпул.

Кадровите проблеми в отбраната принудиха Карло Анчелоти да заложи на Себастиано Лоперто, който записа дебют в Шампионската лига. Кевин Малкюи бе десен бек, до момента в който Джовани Ди Лоренцо действаше отляво на защитата. Жиелински и Кайехон оперираха по крилата, а Лоренцо Инсиние още веднъж бе оставен на скамейката за началото. Дрис Мертенс и Ървинг Лозано започнаха в офанзива.

Още във втората минута Станкович трябваше да се намесва, с цел да избави прекрасен изстрел от воле на Мертенс. Сензацията на Залцбург Ерлин Холанд означи гол в осмата минута, само че той беше анулиран поради засада след намесата на ВАР.  Залцбург - Наполи @@@

В 17-ата Наполи провежда страхотна офанзива. С три подавания топката стигна до Мертенс, който със страховит изстрел от дребен ъгъл простреля Станкович. С това попадение белгиецът се изравни с легендата Диего Марадона по голове с екипа на Наполи - 115.

Холанд продължи да упорства, само че на два пъти Мерет отхвърляше 19-годишния голмайстор. Стражът на Наполи се намеси доста добре и след удар на Дака. В последна сметка домакините стигнаха справедливо до гола в 41-вата минута, когато Холанд осъществя дузпа, отсъдена за нарушаване на Малкюи против Хуан.  Залцбург - Наполи @@@

В 64-тата минута Малкюи се реваншира значително за направената дузпа, откакто проби добре отдясно и сервира топката на непокрития Мертенс, който от осем метра вкара втория си гол през днешния ден. Така белгиецът изпревари Марадона във безконечната голмайсторска класация на Наполи, като заема към този момент второ място в нея зад Марек Хамшик, който има пет попадения повече.

В 72-рата минута Холанд изравни за повторно през днешния ден, откакто засече с глава центриране на Янузович. Това бе шести гол за младия нападател в ШЛ през този сезон. Още в идната минута обаче Инсиние възвърне преднината на Наполи, откакто получи положително подаване от Мертенс и след рикошет в крайници на защитник топката се оказа неуловима за стража на Ред Бул - 2:3. СТАТИСТИКА ТУК!
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА ТУК! ФОТОГАЛЕРИЯ ТУК! Шампионска Лига 3 кръг, сряда 23 октомври  Залцбург 2:3краен резулат  Наполи
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР