Напливът от безработни към нас намалява през последните дни. Това

...
Напливът от безработни към нас намалява през последните дни. Това
Коментари Харесай

Намалява напливът от безработни към Бюрото по труда във Варна

Напливът от безработни към нас понижава през последните дни. Това заяви и.д. шеф на Бюрото по труда във Варна Татяна Жекова.

В най-натоварените дни чиновниците на дирекцията са записали по 300 души дневно. Сега доста от освободените служащи са предпочели онлайн регистрация, което е понижило опашките пред трите приемни на БТ – Варна. Вчера даже имаше моменти, когато нямаше кого да обслужваме, призна Жекова.

Според неофициална информация над 2 000 варненци са пристигнали в БТ, откакто са били освободени от работа при оповестяване на изключителното състояние. Това е много огромна цифра за Варна, която се радва на ниско ниво на безработицата през последните десетина години.

Обикновено април е месецът, когато работодателите стартират трескаво да търсят личен състав за туристическия сезон. Пандемията обаче наруши тази традиция и в този момент всички чакат тя да отшуми.

След като това се случи, ще стартира набирането на работна ръка. Заради ковид бе анулирана и обичайна за Варна туристическа борса, на която среща си даваха работодатели и служащи.

В момента бюрото по труда е впрегнало целия си запас за посрещане и обслужване на хората, останали безработни поради ковид. /chernomore.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР