Наплив в полицията от сицилианки, обявяващи се за любовници на

...
Наплив в полицията от сицилианки, обявяващи се за любовници на
Коментари Харесай

Матео Месина Денаро - бос и „Казанова“ №1 на мафията

Наплив в полицията от сицилианки, обявяващи се за любовници на „ кръстника “
Бившият главатар на „ Коза ностра “ нарушил главно предписание - в никакъв случай с дами на събратя

Бащата Чичо Месина Денаро умъртвил негов другар поради оргии със студентки

В казармата на карабинерите в сицилианския град Кампобело се втурнала симпатична дама, която се изповядала пред униформените, че била държанка на Матео Месина Денаро. Само че не познавала с това име закопчания на 16 януари някогашен висш необут на мафията, а го знаела като пенсионера-анестезиолог Франческо Салси.

Запознали се били в един от локалните супермаркети, сприятелили се, засуканата сицилианка му споделила, че бракът ѝ потъва след тежка рецесия с благоверния. Франческо/Матео пък я зарадвал с откровението, че се намира почти в същата като нейната обстановка и търси сродна душа, с цел да надмогне неволите на разлъката. Заварката станала завчас под мощния пламък на лумналата пристрастеност и двамата се гушнали незабавно, като че ли да побъркат от ревнивост другите изгори на момента на търсения къде ли не „ капо ди тути капи “.

„ Той умееше да ме изслушва, караше ме да се усещам значима, значима! “ - споделила на карабинерите дамата, която „ кръстникът “ на „ Коза ностра “ наричал „ Сбригизи “ или „ Бързачка “. „ Но че това е беглецът, издирван от половината свят, разбрах едвам когато го арестувахте! “ - декларирала дамата пред много сюрпризираните от визитата й блюстители на реда. Които в полза на истината били чували и различен път сходни изповеди, освен това все от знойни хубавици.

Колоритната преживелица обаче не бе отсвирена от медиите на Апенините с подобаващата ѝ се подигравка, а бе употребена от пишещото приятелство като мотив да се зарови по-старателно в спалното долни дрехи на укривалия се 30 години от правораздаването Матео Месина Денаро. И да качи уредника на от кървави, по-кървави касапници на магистрати и на отклонили се от „ правия път “ мафиоти, напряко на пиедестала на италианския съблазнител на всички времена Джакомо Казанова.

Защото търсеният за отвратителни закононарушения Месина Денаро през годините в конспиративност в действителност е съумял да вкара в леглото си толкоз доста дами, колкото един междинен холивудски плейбой, само че с една разлика - като се изключи че си е притъпявал нагона, посредством тях той построява към себе си защитна мрежа от утвърждение и съучастие, граничещи с поклонение.

Авторитетни вестници като „ Кориере каузи сера “ и „ Република “ отделиха на страниците си уместно място на следствията на прокуратурата в Палермо, разкриващи дълъг лист от женски наличия, които свидетелстват за необяснима безрезервност към един безсърдечен нарушител и дезертьор от закона. Жени, подготвени да пожертват живота си за Матео Месина Денаро и останали духовно и телесно обвързани с него десетилетия. Също като Мария Меси с „ партизанско име “ Текла - младежката обич на „ кръстника “, която влиза в пандиза за това, че е крила в края на 90-те години обичания ѝ дезертьор. А предишния месец къщата ѝ в град Багария близо до Палермо бе още веднъж изтарашена от антимафиотите, защото те са уверени, че връзката й с тартора в никакъв случай не е била късана, даже и след решетките.

Но спирайки се на еротичната фикс идея, която постоянно е преследвала към този момент някогашния мафиотски необут, предходната седмица в. „ Ла Стампа “ писа, че Матео Месина не би трябвало да се съпоставя с Джакомо Казанова и да бъде качван на пиедестала на митичния венециански прелъстител. Който е обичал същински дамите, бил е с тях благородник, до момента в който съгласно торинския ежедневник „ кръстника “ в никакъв случай не бил харесвал нежната половинка на света, защото просто е бил „ опериран “ от възприятието на любов.
„ Матео има дамите - акцентира „ Ла Стампа “ - експлоатира ги, пленява ги макар фамилното задължение, което нормално ги заобикаля “. А те, дамите, го ласкаят - нещо, което толкоз се харесва на боса, признават му превъзходство над всичко и всички, извисявайки го в писмата си до него с признанието „ пред тебе всеки различен мъж изчезва “.

И описът на магистратите от Палермо с обожавалите го дами по никакъв начин не е пай, като приключва с безспорна вест - тази, че последната, обвързвана с Матео Месина Денаро млада жена, е Мартина Джентиле. В подобен случай излиза, че нейната майка Лаура Бонафеде, която бе задържана наскоро, оспорвайки си с даскалицата Лорена Ланчери мястото на последна държанка на тартора на „ Коза ностра “, в действителност е била предпоследна. И е била „ наследена “ в чаршафите му от щерка ѝ, като брачният партньор на първата и татко на втората  - Салваторе Джентиле, излежава в този момент доживотна присъда поради осъществени преди време по разпореждане на преспалия с най-скъпите му дами „ капо ди тути капи “ няколко убийства.

Въпросната „ щафета “ сред Лаура и Мартина стана мотив известният в целия свят с романа си „ Гомор “ италиански публицист Роберто Савиано да разгласява в „ Кориере каузи сера “ изчерпателен разбор. В него той направи извода, че в случай че мафията е мафия на място и държи на извечните си обичаи, то Матео Месина Денаро е трябвало от дълго време да бъде разстрелян като куче или стопен в сярна киселина. Тоест към него е трябвало да бъдат приложени ликвидаторските способи на „ Коза ностра “ към нарушителите на нейния честен и етичен кодекс. А той гласи - „ мъж на достойнството “, разбирай стопроцентов мафиот, не би трябвало в никакъв случай да прелюбодейства със брачна половинка или щерка на „ мъж на достойнството “ и сторилият го да бъде осъден със гибел по най-жесток метод. Лаура, Лорена, Мартина, Мария, Франческа и така нататък от листата на магистратите от Палермо са съвсем всичките тъкмо такива дами и надлежно съблазнителят им от дълго време е трябвало да напусне този свят, в случай че „ Коза ностра “ не била загърбила правилата си поради намиращия се в този момент в строго охраняван затвор някогашен необут. Който за похлупак в никакъв случай не се е женил и не е имал лично семейство - нещо наложително съгласно морално-етичния кодекс на мафията, изключително за нейните висши шефове, на които постоянно е втълпявано, още с прохождането им по неведомите пътеки на „ Коза ностра “, че би трябвало да я градят и укрепват като лична фамилия.

Но около плейбойските напъни на Матео Месина Денаро медиите на Апенините разкриха още една мрачна истина за него. Преди 35-40 години, енергичният и хубав тогавашен убиец на мафията вечер отскачал до идващия медицина в Палермо негов другар Лило Сантаджело. Младежът провел оргии за авера си с дащни студентки и леки девойки от столицата на Сицилия, като младият необут напряко бил луднал по купоните с доста секс и хубаво вино. Но татко му - тарторът на мафията по това време в Западна Сицилия Франческо Месина Денаро, именуван Дон Чичо, се подразнил от непрекъснатите „ прехвърляния “ на сина в Палермо. Проследил го и открил с смут, че Матео бил станал същински неутолим женкар, менкайки дамите като носни кърпички. И бащата решил незабавно да изреже казуса по единствения сигурен метод - да отстрани „ сводника Лило “ и синът му да си седне на задника. Като за задачата Дон Чичо помолил тогавашния именит необут на „ Коза ностра “ Тото Риина да свърши мръсната работа. „ Братко, доста те апелирам, оправи го този момчурляк, но надалеч от нашия град Кастелветрано, с цел да не причиним огромна тъга на татко му! “ - писал Дон Чичо до „ капо ди тути капи “. Защото бащата на Лило Сантанджело бил един от най-верните му хора в „ районната Коза ностра “ и умрял от сърдечен удар борени дни откакто бил заровен единственият му наследник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР