Напитката оказва положителни ефекти и върху черния дроб и бъбрецитеДобре

...
Напитката оказва положителни ефекти и върху черния дроб и бъбрецитеДобре
Коментари Харесай

Доматеният сок помага за понижаване на кръвното налягане и нивата на холестерола

Напитката оказва позитивни резултати и върху черния дроб и бъбреците

Добре знае се, че плодовите и зеленчуковите сокове са потребни за нашето здраве. Един от тях, по-специално доматеният сок, се смята за извънредно здравословен.

Почти всяка здравословна диета включва пиенето на потребни сокове в по-малки или по-големи количества. Ключът е, че те би трябвало да са артикули, формирани напълно от естествени съставки, без непотребни добавки за възстановяване на усета или текстурата, показа.

Доматен сок: свойства. За какво оказва помощ?

Отдавна се твърди, че доматеният сок подкрепя действието на организма ни. Той е доста мощен антиоксидант, богат на витамини и минерали като калций, магнезий и най-много калий.

Този сок спомага за намаление на кръвното налягане и равнищата на холестерола, като по този метод понижава риска от сърдечни болести, затруднения, свързани с хипертонията и атеросклероза.

Този артикул, с помощта на високото си наличие на витамини С, А или К, може да укрепи имунитета, да понижи вероятността от рак, да подтиква производството на червени кръвни кафези и да контролира киселинно-алкалното равновесие. Магнезият и калцият, от своя страна, усъвършенстват действието на нервната система, понижават възприятието на отмалялост и форсират регенерацията на мускулите.

Какво се съдържа в доматения сок?

Витамин А, витамин С, витамин К, калий, калций и магнезий.

След изследване, хората, които са имали проблеми с хипертонията и прекалено високия холестерол, пиейки доматен сок, съумяват да подобрят резултатите си.

Доматен сок и черен дроб

Въпреки че учените се концентрират главно върху връзката сред доматения сок и кръвното налягане, продуктът демонстрира позитивни резултати и върху други органи на нашето тяло, като черния дроб и бъбреците. Доматеният сок усъвършенства функционалността на черния дроб и бъбреците с помощта на наличието на хлор и сяра.

Полезен ли е доматеният сок? Има едно значимо изискване

Благоприятното влияние на доматения сок върху човешкия организъм е потвърждавано научно неведнъж. Авторите на изследванията обаче всякога натъртват на един значим аспект. Всички разбори са извършени със сок без сол!

За страдание солта е доста постоянно срещана добавка в доматените сокове. Тя би трябвало да усъвършенства усета и да балансира киселинността, идваща от главната съставна част. Както е добре известно обаче, солта способства за доста заболявания, в това число хипертония и сърдечни болести. Затова е парадоксално, че пиенето на огромни количества доматен сок със сол може да аргументи повече щета, в сравнение с изгода.

Доматен сок: по какъв брой да пием дневно? Трябва ли да се пие вечер или на празен корем?

Доматите могат да подкиселят стомаха и в остатък могат да доведат до неприятни последствия под формата на болки в корема, свръхкиселинност, рефлукс. Затова е най-добре да регулирате подобаващото количество за себе си.

Минималното и най-често препоръчвано количество е една чаша на ден. Най-добре е да я пиете заран, даже вместо утринното си кафе, с цел да могат всички хранителни субстанции и витамини да се усвоят елементарно.

Как се прави доматен сок? Ето една елементарна рецепта

Доматеният сок е необятно наличен и на ниска цена артикул. Можем да го купим в съвсем всеки магазин за хранителни артикули. Тези, които намираме по рафтовете обаче, нормално съдържат огромно количество сол. По-здравословна опция е да подготвяме сока сами. Тогава можем сами да направляваме какъв брой сол и захар да прибавим на усет. Малките количества от тях не би трябвало да навредят, стига да нямаме някакви противопоказания.

Тези, които имат проблеми със захарта, могат да я заменят с естествени подсладители. Важно е обаче на първо място сокът ни да е кадърен за пиянство.

Приготвяне на доматения сок:

Доматите се попарват, обелват се от кората, нарязват се на филийки и се отстраняват семките. След това ги сложете в тенджера, залейте с вода, прибавете подправките и варете към 45 минути. Накрая цялата примес може да се прекара през решето, с цел да се в профил сокът от семките. За да бъде продуктът по-дълготраен, той може да се пастьоризира.

Да ви е сладко!

*Статията има единствено информативна цел и не е рекомендация или сурогат на консултацията със експерт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР