Напъните да отслабнем на всяка цена с диети и хранителни

...
Напъните да отслабнем на всяка цена с диети и хранителни
Коментари Харесай

Докато се опитваме да отслабнем, пълнеем повече

Напъните да отслабнем непременно с диети и хранителни режими постоянно дават противоположен резултат, предизвестява диетологът доктор Ипократис Пападимитракос. Роденият в Гърция експерт се дипломира у нас, а по-късно остава да работи в България.

" Докато хората пробват да отслабнат, вършат всичко допустимо, с цел да напълнеят. Мисленето им е по какъв начин да нарушат режима, какво „ неразрешено " да ядат, стартират да се „ разболяват " от режима, да им се вие свят, да им пада имунната система, ядат им се всевъзможни неща, които другояче не биха се сетили. И противоположното, несъмнено - до момента в който пълнеят, мислят за отслабването, избират „ най-подходящата " диета, най-хубавия диетолог, най-хубавия фитнес и инструктор, добавки, спортно облекло. И всичко това, до момента в който пълнеят и се хранят безобразно и безконтролно. Това е капан, в който не би трябвало да попадаме! ", изяснява доктор Пападимитракос пред clinica.bg.

Според него по-лекият режим за лятото, който нормално е изработен за влизане във форма, е причина през есента да изпитаме йо-йо резултата на диетите. Промяната на сезона, смяната в храните и работният темп, като включим и по-студеното време, желанието за по-мазна и готвена храна, също по този начин намаляването на двигателната интензивност, е причина доста постоянно да виждаме кантара да върви нагоре, и то до март месец.

" Съответно едно плътно хранене, основано на чиста и семпла храна, сезонни плодове и зеленчуци, е доста значимо! Също и това да се погрижим за своята двигателна интензивност през зимата ", поучава експертът. Според него заседналият метод на живот е по-големият проблем, тъй като се отразява на опорно-двигателния уред, гръбнака и ставите, води до хормонални проблеми и така нататък

" Факторът обездвижване прави храненето още по-изискващо и по-отговорно, а както знаем, тези хора разполагат с малко време за себе си и още по-малко за храненето си. Съветът ми е първо увеличението на двигателна интензивност да се търси във всяко всекидневно деяние - вървене, стълби, 10 лицеви опори и 10 коремни преси със събуждането, в случай че се замислим, ще открием доста сходни способи ", предлага доктор Пападимитракос. Относно храненето и килограмите стремежът би трябвало да бъде към запазването на баланс в уравнението енергоприем, еднакъв на енергоразход.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР