Напълно възможно е нито една от двете кандидатури за нов

...
Напълно възможно е нито една от двете кандидатури за нов
Коментари Харесай

Красен Станчев: Възможно е да няма подкрепа в НС за нито една от двете кандидатури за шеф на БНБ

Напълно допустимо е нито една от двете кандидатури за нов началник на Българска народна банка да не получи поддръжка в Народното събрание. Това сподели в ефира на „ Твоят ден” по NovaNews икономистът Красен Станчев.

„ Рискове от считаната на шефа на Българска народна банка в този момент има и те се крият в неналичието на доверие, което новата фигура, която ще заеме поста, няма да има задоволително време да построи пред интернационалните финансови институции. Доверието към България в този момент така и така не е на доста високо равнище, да се подкопава още не е доста далновидна политика”, изясни той. По думите му нищо съдбовно няма да се случи, в случай че никой от претендентите не получи нужната поддръжка за поста.
„ Личните качества в този момент са доста значими, както и разбирането какво се случва. Не единствено поради пандемията, освен сложното съблюдаване на критериите за еврото, интернационалната неустойчивост на разплащателните системи, цялата интернационална разплащателна система е в стрес, поради всичко това хора с опит са подобаващи за шеф на БНБ”, сподели още икономистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР