Напълно възможно е британският вариант на коронавируса (В.1.1.7) вече да

...
Напълно възможно е британският вариант на коронавируса (В.1.1.7) вече да
Коментари Харесай

Официални данни загатват, че британският коронавирус може да е доминантен в България

Напълно допустимо е английският вид на ковид (В.1.1.7) към този момент да е преобладаващ в България. Това обаче към момента не е потвърдено, въпреки че данни от Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) навяват такива мисли.
По информация на Българска национална телевизия, от 96 позитивни за ковид проби, секвенирани от НЦЗПБ, 68 са с английския вид. Все още няма " хванати " проби с южноафриканския (B1351) и бразилския (P.1) вид.
 Британският вариант на COVID-19 се появи и в Хърватия Британският вариант на COVID-19 се появи и в Хърватия
Хърватия откри първите случаи на по-заразен коронавирусен вариант, който се появи за първи път във Англия, макар че счита да обл...
В английския вид, открит в България, я няма разновидността Е484К, която оказва помощ на вируса да заобикаля имунния отговор както от имунизациите, по този начин и при преболедувал към този момент човек. Във Англия към този момент беше открит вид, който е развил Е484К -.
Данните сочат, че английския вид В.1.1.7. се е появил в област Кюстендил още преди края на предходната година.
За да увеличи потенциала си от секвениране на SARS-CoV-2, НЦЗПБ ще вкарва нови техники за усъвършенстване на проучванията за целогеномно секвениране. Към актуалните екипи свързани с дейностите по секвениране, връзка и логистика ще бъдат ангажирани спомагателни молекулярни биолози и други специалисти.
В допълнение, по линия на взаимопомощ от Европейския център по заразни заболявания (ECDC) и Европейска комисия ежеседмично и безплатно ще бъдат изпращани проби за секвениране. Така, седмичният потенциал ще доближи до 400 проучвания.
 Предварително изследване: Британският ковид е по-смъртоносен изключително за по-възрастните Предварително изследване: Британският ковид е по-смъртоносен изключително за по-възрастните
Британският вид на ковид може да е до 35% по-смъртоносен. Това сочи заключението на ново изследване, което обаче занапред след...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР