Напълно ваксинираните срещу ковид пътници, пристигащи във Англия от държави

...
Напълно ваксинираните срещу ковид пътници, пристигащи във Англия от държави
Коментари Харесай

От 24 октомври във Великобритания ще се влиза с антигенен тест |

Напълно имунизираните против коронавирус пасажери, идващи във Англия от страни с ниска степен на риск, от 24 октомври към този момент няма да се постанова да си вършат скъпи проби за ковид, съобщи Ройтерс, като се базира на държавното управление.

Миналия месец английският кабинет опрости разпоредбите за интернационалните пътувания до страната, с цел да подкрепи туристическия отрасъл, който хвърля виновността за бавните темпове на възобновяване на въздушния превоз през лятото върху тестването и в комплицираните правила за пътешестване.

Днес държавното управление заяви, че от 24 октомври, когато стартират междусрочните ваканции в огромна част от Англия, изцяло имунизираните пасажери и множеството хора под 18 години, идващи от страни, които не са включени в аления лист, ще могат да си направят бърз антигенен тест през първия или преди втория ден от идването им в Обединеното кралство вместо лабораторен PCR.

" Отменянето на скъпото задължително PRC тестване ще подкрепи туристическия бранш и това е една огромна крачка напред към нормализирането на интернационалните пътувания и окуражаването на хората умерено да си вършат резервации за празниците ", съобщи английският министър на превоза Грант Шапс.

Правителството заяви, че пасажерите би трябвало да употребяват антигенни проби, поръчани от частен снабдител от изброените в лист, който е наличен на държавния уеб страница, вместо безплатните проби, предлагани в този момент по държавната стратегия за тестване и следене. Пътниците би трябвало да изпратят фотография на своя тест и на справката си за резервация, с цел да удостоверят резултата.

Националната здравна работа ще даде безплатен PCR тест на всеки, който е дал позитивен резултат на антигенния тест, с цел да може той да бъде доказан.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР