Напълно ваксинираните пътници, пристигащи във Великобритания, скоро няма да трябва

...
Напълно ваксинираните пътници, пристигащи във Великобритания, скоро няма да трябва
Коментари Харесай

Великобритания няма да иска ковид тест от ваксинирани пътници

Напълно имунизираните пасажери, идващи във Англия, скоро няма да би трябвало да си вършат тест за ковид. Това заяви през вчерашния ден в Народното събрание транспортният министър Грант Шапс, съобщи Ройтерс.

В момента имунизираните пасажери, влизащи във Англия, са длъжни до два дни от идването да си създадат бърз антигенен тест. Освен това преди се изискваше всички, пътуващи за Обединеното кралство, да си вършат проби и преди да потеглят.

От 04 ч. по Гринуич на 11 февруари изцяло имунизираните хора, пътуващи за Англия, ще би трябвало единствено да удостоверяват имунизационния си статус, като попълнят формуляр с данни за себе си. Засега от изцяло имунизациите няма да се изисква да имат трета доза. Лицата под 18 години ще се третират като изцяло имунизирани. А тези, които не са изцяло имунизирани, няма да има потребност да се изолират, нито да си вършат тест на осмия ден от идването си. Те ще би трябвало обаче да имат негативен тест от преди заминаването си и да си създадат писиар тест, откакто дойдат във Англия, сподели министърът.

Той акцентира, че новите условия са стъпка напред към нормализиране на живота, предпазвайки в това време публичното здраве.

Освен това Англия ще добави 16 страни, в това число Китай и Мексико, към страните, чиито имунизационни документи признава.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР