Напълно очаквано с оглед предварителните прогнози и очаквания, изборите за

...
Напълно очаквано с оглед предварителните прогнози и очаквания, изборите за
Коментари Харесай

Още не е ясно кой е новият президент на САЩ, но Байдън изглежда с повече шансове

Напълно предстоящо с оглед предварителните прогнози и упования, изборите за нов президент на Съединени американски щати към момента не са решени - най-много поради преброяването на рекордния избор, пристигнал по пощата, който наброява към 100 000 000 души.
Засега обаче актуалният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп губи - най-малко съгласно така наречен екзитполове. Според CNN, неговият главен конкурент Джо Байдън води с 253 на 213 електорални гласа , като печели първият, който събере 270 гласа. Според Fox News, която Тръмп смята за единствената " същинска " медия от огромните марки, преднината на Байдън е даже по-голяма - 264:214 . Причината е, че Fox смята, че Байдън печели в Аризона, а това са 11 електорални гласа.
 Европа безмълвно чака изхода от изборната битка в Съединени американски щати Европа безмълвно чака изхода от изборната битка в Съединени американски щати
Докато преброяването на гласовете на изборите в Съединени американски щати продължава, Европа мълчи и следи. Не всички водачи, обаче мълчат. Един от тях б...
Все още не е ясно какво се случва в Пенсилвания - от този щат се чакат 29 гласа и в случай че Байдън завоюва там, всичко завършва. А Тръмп почна с оспорванията - в щатите Мичиган, Уисконсин, Джорджия и Пенсилвания. Специално за Пенсилвания Тръмп употребява думите " гневна машинация ".
Джъстин Кларк, заместник-ръководител на предизборния щаб на Тръмп, разгласява изказване, в което се споделя: " Президентът Тръмп и неговият екип се борят за положителното на нацията, с цел да поддържат върховенството на закона, а законът на Джорджия е доста явен: за законно броене, бюлетините, изпратени по пощата би трябвало да бъдат получени до 19:00 ч. в изборния ден. Това към момента е законът, даже откакто демократите съдиха по-рано тази година за удължение на крайния период и отсрочване на изборния ден. Президентът Тръмп и републиканците се бориха да защитят закона на Джорджия и ние победихме ".
Според БГНЕС, Кларк добави, че " републикански наблюдаващ на изборите в Джорджия е станал очевидец на 53 бюлетини, пристигнали по-късно от избраното време, които са били нелегално добавени към купчина бюлетини за броене, пристигнали в окръг Чатъм в точния момент. Няма да позволим на длъжностните лица на демократите да откраднат тези избори от президента Тръмп с противозаконни закъснели бюлетини. Президентът Тръмп и Републиканската партия в Джорджия заведоха иск, с цел да изискат от всички окръзи в Джорджия да отделят всяка закъсняла бюлетина от всички законно подадени бюлетини, с цел да обезпечат свободни и почтени избори, при които единствено законните и годни бюлетини се броят ".
Отделно Дейвид Шафър, ръководител на Републиканската партия на Джорджия, неотдавна написа в Twitter: " Имам лицензирани юристи за Републиканската партия на Джорджия да подаде незабавна петиция против Изборната комисия на окръг Чатъм за използване на изборното законодателство и попречване на нелегално броене на закъснели бюлетини, получени след крайния период на изборите ".
Съветниците на Тръмп нервно следят крайните резултати в Джорджия и са комплицирани от представянето на Байдън в това, което се смяташе за републиканска цитадела. И двамата съветници на Тръмп обявиха, че присъединяване на чернокожите в Джорджия в интерес на Байдън надвишава техните упования, което води до доста оспорвана конкуренция. И двамата съветници обаче считат, че Тръмп има по-голям късмет да понижи разликата в Аризона, в сравнение с Байдън в Джорджия.
 От кои интернационалните съглашения излязоха Съединени американски щати при ръководството на Тръмп? От кои интернационалните съглашения излязоха Съединени американски щати при ръководството на Тръмп?
Днес (4 ноември) приключи процесът по излизането на Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата. Президентът Доналд Тръмп разгласи желанието...
Понастоящем Аризона е включен в релативно дребен брой " колебаещи се " щати - тези, в които не е ясно коя партия и кой претендент ще надделее на изборите. Победата в Аризона дава 11 електорални гласа от 270, нужни с цел да стане президент. През последните десетилетия жителите на щата съвсем постоянно подкрепяха републиканските претенденти за президент. Последното изключение бяха изборите през 1996 година.
Що се отнася до Мичиган, обяснението на щаба на Тръмп за подадения иск е следното: " Щабът на президента Тръмп не получи забележителен достъп до многочислени районни сектори, с цел да следи отварянето на бюлетините и преброяването, което е обезпечено от закона в Мичиган. Ние също по този начин желаеме обзор на бюлетините, отворени и преброени в наше неявяване. "
Щатският секретар на Мичиган назова желае на Тръмп за прекъсване на преброяването в щата " безпричинно ", като съобщи, че преброяването дава отговор на разпоредбите
Според Fox News, Тръмп получава 48,9% от гласовете, до момента в който демократът Джо Байдън получава 49,6%, при 99% преброени бюлетини. От Мичиган идват 16 електорални гласа, а CNN също ги даде на Байдън.
Реакция от Ню Йорк
 Доналд Тръмп с първи коментар за вота в Съединени американски щати: Печелим на всички места, ще желая Върховният съд да спре броенето Доналд Тръмп с първи коментар за вота в Съединени американски щати: Печелим на всички места, ще желая Върховният съд да спре броенето
Без подозрение това е конференцията в най-късен час, която повеждам. Искам да благодаря на американския народ за голямата поддръжка. Мил...
С крясъци " всички гласове се броят, бройте всички гласове ", стотици хора се събраха на стълбите на Нюйоркската библиотека на Пето авеню в Манхатън, с цел да осъдят опитите на президента Доналд Тръмп да спре броенето в два основни щата, оповестява " Дойче Веле ".
Пред лъвовете, които пазят вратите на стогодишната постройка, се събраха работен организации, имигранти и политически организации, с цел да покажат своето опълчване на настояването на изборния екип на Тръмп да се броят още веднъж гласовете в щата Уисконсин и заканите да изиска в съда прекъсване на броенето в Мичиган и Пенсилвания. Протестиращите минаха по Пето авеню, съпроводени от служители на реда, подредени около постройките.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР