Напълно очаквано - и Унгария наложи вето на европейския бюджет

...
Напълно очаквано - и Унгария наложи вето на европейския бюджет
Коментари Харесай

И Унгария наложи вето на европейския бюджет. Орбан отмъщавал за мигрантите

Напълно предстоящо - и Унгария наложи несъгласие на европейския бюджет и фондът за възобновяване след Коронавирус. Новината идва часове, откакто същата позиция зае и Полша.
Причината за отхвърли им е опитът на Брюксел да обвърже отпущането на финансовата поддръжка за справяне с коронакризата с върховенството на закона в обособените държави-членки. Това ще се окаже препъникамък в двора на Европейски Съюз. За да бъде признат бюджета за идващия програмен интервал, нужно е всички страни от блока да дадат зелена светлина.

В претекстовете за ветото унгарския министър председател уточни възмездие поради изнудването от страна на Брюксел по въпроса с мигрантите.

“След приемане на настоящето предложение няма да има преграда в обвързването на отпущането на финансиране на страните членки с поддръжка на имиграцията и изнудване на страните, които се опълчват на имиграцията с бюджетни санкции”, уточни Виктор Орбан, представен от организация " Ройтерс ".

По думите на унгарския министър председател Будапеща е отдадена на спазването на върховенството на правото, само че “онези, които пазят границите и страните си против миграцията, не могат да бъдат считани за страни, които заобикалят законността”.

Полша и Унгария от години са “черната овца” в Европейски Съюз. За проблемите с върховенството на правото в двете страни се приказва от дълго време. През последните няколко месеца в листата последователно попадна и България. ФрогНюз напомня признатата резолюция в Екологичен потенциал и сериозният отчет на Европейската комисия, които обрисуват главните проблеми пред страната ни, свързани с демокрацията, върховенството на закона, независимостта на правосъдната власт и проблемите със свободата на словото.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР