Напълно новата Corolla Cross разширява гамата от предлагани модели на

...
Напълно новата Corolla Cross разширява гамата от предлагани модели на
Коментари Харесай

Напълно новата Corolla Cross – SUV версия на световния бестселър

Напълно новата Corolla Cross уголемява гамата от предлагани модели на Toyota в извънредно конкурентния C сегмент

Първата Toyota, оборудвана с петото потомство със самозарядно, пълнохибридно задвижване и вид с предно (FWD) или интелигентно задвижване на четирите колела AWD-i.

Нова мултимедийна инфотейнмънт система с необятна гама от съоръжение за съгласуваност и първия за Toyota 12.3 “ цифров смесен апарат.
Високо равнище на сигурност с T-Mate: композиция от последното потомство Toyota Safety Sense, включващо Система за спешно прекъсване при заплаха от случай, както и авангардни системи за асистенция с интензивно шофиране и паркиране.

Разширява спектъра от SUV модели на Toyota, като предлага на клиентите най-широката гама на европейския пазар.

Подкрепя упоритостта на компанията да доближи 400 000 продажби – равноценност на 9% пазарен дял в най-конкурентната автомобилна категория към 2025 година.

Напълно новата Toyota Corolla Cross обезпечава за първи път пространство на SUV в C сегмента - деловитост, мощен и стабилен дизайн на най-продаваната моделна гама в света.

Този SUV модел освен приключва фамилията от основани на Corolla модели, допълвайки хечбека, комбито Touring Sports и седана, само че и спектъра от SUV модели на Toyota, която в този момент предлага на клиентите най-широката гама на европейския пазар.

Базиран на платформената софтуерна система на Toyota TNGA, Corolla Cross употребява най-новата архитектурна платформа GA-C, която има принос за основаването на стилистиката, компановката и пътната динамичност на автомобила.

ДИЗАЙН И КОМПАНОВКА

Новият SUV модел на Toyota е със солидно стилистично лъчение на мощност и устойчивост и е особено ориентиран към европейския пазар. Уникалната композиция от оформлението на предните и задните светлини е във образна естетика с двойнотрапецовидната предна решетка, триизмерните калници с облицовки и изострените форми на кабината на един стабилен градски SUV.
Corolla Cross е с дължина от 4460 мм, ширина от 1825 мм, височина от 1620 мм и има междуосие от 2640 мм. Тя се нарежда сред Toyota C-HR и RAV4 в сърцевината на извънредно конкурентния европейски C-SUV сегмент, предлагайки комфорт, деловитост и еластичност, които са от основна нужда за дейни фамилии с дребни деца.

Интериорът предлага изключителна видимост, обстойно пространство за всички пасажери, с обилие от място над главите и за краката както начело, по този начин и откъм гърба. Това се добавя от огромни отвори, обезпечавани от задните порти, и в допълнение чувство за светлина и шир с помощта на панорамния покрив. Багажното пространство комбинира елементарен достъп с комфортен товарен предел и необятен заден отвор, създаващ лекост при качване на огромни обекти като детски колички и колела.

НОВО ПЕТО ПОКОЛЕНИЕ ХИБРИДНА СИСТЕМА

Corolla Cross е първият модел на Toyota в световен проект, оборудван с новото потомство хибридна система от пето потомство.

Самозарядното пълнохибридно задвижване на Toyota от пето потомство е с предно предаване (FWD) или интелигентно задвижване на четирите колела AWD-i (intelligent-all-wheel drive) и обезпечава по-висок въртящ миг от предходното, по-голяма електрическа мощ, по-висока успеваемост и увеличено наслаждение от шофирането.

Задвижването включва градивни промени, измежду които нови системи за смазване и маслени очертания, употребяващи нисковискозни масла. Това спомага за възстановяване на индикаторите във връзка с успеваемостта и мощността, с помощта на понижените електрически и механични загуби.

Новият акумулаторен пакет, основан на най-новите разработки в региона на литиево-йонните акумулатори, е по-мощен и с 40% по-лек от предходния.

Както електрическият мотор, по този начин и моторът са усъвършенствани, в следствие от което цялостната систематична мощ е повишена с повече от 8%.

Версията с предно предаване и хибридно задвижване с 2.0-литров мотор има мощ от 146 кВт/197 к.с. и обезпечава ускоряване от нула до 100 км/ч за 8.1 секунди.

Вариантът с двойно предаване AWD-i е оборудван с спомагателен, мощен електрически мотор на задния мост, разполагащ с впечатляващите 30,6 кВт мощ. Той се задейства автоматизирано, с цел да обезпечи по-добро сцепление и успокоение в изискванията с по-хлъзгави настилки.

Оборудвана по този метод Corolla Cross AWD-i предлага същите параметри във връзка с ускорението.

Петото потомство хибридна система е усъвършенствано и във връзка с управляемостта. Сега система предлага по-линейно развиване на мощността, с повече предвидимост и надзор при ускорение. Скоростта на автомобила има по-близко сходство с оборотите на мотора и обезпечава по-интуитивно и естествено преживяване при шофиране.

Това е реализирано посредством прекалибриране на връзката сред подаването на газ и действителната реакция на задвижването.

СЪВРЕМЕННИ ТЕХОЛОГИИ

Множество съвременни софтуерни решения са част от оборудването на изцяло новата Corolla Cross. Сред тях са интегрираният интерфейс човек-машина HMI (Human Machine Interface) с най-новата мултимедийна технология, а характерното за европейската версия арматурно табло, включва както новият мултиконфигуриран 12.3-инчов цифров кокпит за лидера, по този начин и 10.5-инчов централен мултимедиен екран.

12.3-инчовият цифров кокпит е основан на нов хард и програмен продукт. Най-голям в сегмента, той предлага оптимално пространство за наличие, необятна еластичност и благоприятни условия за индивидуализиране на показания като разход на гориво, работа на хибридната система и навигацията.

С новия по-бърз процесор, най-актуалният 10.5-инчовият сензорен екран с високо резолюция на инфоразвлекателната система предлага безжична съгласуваност с Apple CarPlay и кабелна с Android Auto, както и пакет Toyota Smart Connect.

Клиентите в този момент могат да изживеят удобството на навигация в облак, информация за събития на пътя, гласово ръководство и актуализации по въздуха. Освен това гама от услуги за съгласуваност от приложението MyT включват разбор на шофирането, локализиране на автомобила и други отдалечени функционалности като конфигурация за активиране на климатичната система и заключване на вратите.

БЕЗОПАСНОСТ

Освен всичко други Corolla Cross е оборудвана с T-Mate, комбиниращ последното потомство пакет Toyota Safety Sense с нови системи за асистенция за интензивно шофиране и паркиране. Тя освен прави шофирането по-лесно и безвредно, само че също пази всички пасажери в автомобила и други участници в придвижването при разнообразни обстановки.

За първи път системата Pre-Collision за попречване и подготовка при заплаха от удар предлага закъснение на ускоряването при ниска скорост и Асистент при заплаха при нахлуване в кръстовище, както и усъвършенствано различаване на срещуположен трафик и Асистент при завиване в кръстовище.

Други функционалности на Toyota Safety Sense са системата за спешно прекъсване Emergency Driving Stop System (EDSS), и актуализации по въздуха Over The Air (OTA), които имат за цел поддържане на настоящи функционалностите по време на експлоатационния живот на автомобила. В допълнение, усъвършенствания са направени при Адаптивния круз надзор с работа за целия скоростен диапазон Full Speed Range Adaptive Cruise Control (FSR ACC), както и при системи за асистенция за следене на лентата Lane Trace Assist (LTA) и на пътните знаци Road Sign Assist (RSA).

T-Mate предлага асистенция на пътя посредством система за следене на „ мъртвата точка “ Blind Spot Monitor (BSM) и Системата за безвредно овакантяване на пътя Safety Exit Assist (SEA), както и със Системата за автоматизирани дълги светлини Auto High Beam System (AHB), асистенцията за паркиране с Toyota Teammate Advanced Park, панорамното наблюдаване на зоната зад автомобила Panoramic View Monitor (PVM), предизвестието за напречен трафик откъм гърба Rear Cross Traffic Alert с автоматизирано прекъсване Automatic Braking (RCTAB) и Интелигентния сонар за дистанцията до ниски обекти Intelligent Clearance Sonar (ICS).

Добавяйки по-високи равнища на пасивна сигурност, обезпечени от извънредно хубавичко каросерийна платформа на Corolla Cross GA-C, новата предна централна въздушна възглавница е конструирана тъй че да предотврати контакта сред пасажерите начело при положение на непряк удар.

От представянето на модела през 1966 година, са създадени и продадени над 50 милиона автомобила Corolla. Новата Corolla Cross в допълнение ще усили наличието на Toyota в C сегмента и ще способства за реализиране на амбициозните цели на компанията от 400,000 продажби, съответстващи на 9% пазарен дял в най-конкурентната автомобилна категория в Европа към 2025 година

С практичността на необятен SUV и динамичността на най-съвременните хибридни технологии и системи за съгласуваност и сигурност, едно съвременно семейство ще може да се наслаждения същински на провокации от всекидневието с новата Corolla Cross.

Стартът на продажби на модела се чака да е през есента на 2022 година

*Източник: www.toyota.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР