Напълно нова наредба за категоризация на къмпингите в България подготви

...
Напълно нова наредба за категоризация на къмпингите в България подготви
Коментари Харесай

Без човешки фактор: Бизнесът предлага нови правила за категоризация на къмпингите

Напълно нова разпоредба за категоризация на къмпингите в България приготви Сдружението на притежателите на къмпинги. Тя съставлява към 100 въпроса отговорите, на които дават съответните точки и най-после се получава категорията, на която дадения къмпинг дава отговор. По този метод човешкия фактор при оценката се свежда до най-малко.

Очакваме всеки миг министър Динкова да ни одобри на среща, с цел да представим пред нея готовия текст. Абсолютно всичко по текстовете е готово. Получи се въпросник с към 100 въпроси, като всеки дава съответните точки и най-после автоматизирано получавате звездите. Без въобще мнението на някой да въздейства върху оценката “, сподели за Economic.bg Антон Кьосев, ръководител на Сдружението.

В момента в наредбата за категоризация на местата за настаняване, която се изготвя от Министерство на туризма, къмпингите могат да имат от 1 до 3 звезди. В същото време европейската процедура е, по сходство на хотелите, и  къмпингите могат да имат до 5 звезди. Което обърква и от време на време отблъсква задграничните туристи, които когато видят, че даден къмпинг е единствено с три звезди, считат, че не е задоволително добър. Ето за какво от Сдружението желаят категоризацията и на къмпингите в България да бъде на база 5-звездна оценка.

Всъщност, за смяна в категоризацията на къмпингите в България се приказва още от лятото на предходната година, само че текстовете са подготвени едвам в този момент. Дали и по кое време текстовете ще бъдат утвърдени, зависи от отрасловия министър.
 5-звездни къмпинги и глемпинги: Туризмът в България поема в нова посока
Междувременно тази седмица от Сдружението ще вземат участие в Комисията по туризъм към Народното събрание, на която се чака да бъдат разисквани проблеми, свързани с дивото къмпингуване и налагането на регулации.

Доста неща има да се свършат в бранша, тъй като имиджът на българския къмпинг туризъм е много невисок, а това нещо се дължи на Министерството на туризма и категоризацията “, споделя още Антон Кьосев.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР