Напълно непознати хора са откликнали на призива на УМБАЛ Бургас

...
Напълно непознати хора са откликнали на призива на УМБАЛ Бургас
Коментари Харесай

Стотици се стекоха да дарят кръв за намушканата с нож в главата Павлина от Бургас

Напълно непознати хора са откликнали на апела на УМБАЛ Бургас да дарят кръв за намушканата с нож в главата студентка Павлина В., която пострада след студентски ваучър в квартирата.

Само на 15 март през Кръвния център в морския град са минали стотина души, акцията продължава и през днешния ден, оповестява.

 Борят се за живота на млада жена, прободена с нож в главата след празненство Виж още

Много от искащите да оказват помощ на потърпевшата даже не са знаели името й - казвали, че подаряват кръв за " момичето от новините ", разкриха от болничното заведение.

След серия интервенции 21-годишната Павлина към момента остава в тежко положение в реанимацията на болничното заведение. Освен в главата, студентката е ранена и в региона на гърдите, като острието е засегнало белия дроб.

Младата жена беше прободена с нож в региона на главата. Инцидентът е станал към 5:15 часа тази заран в частна квартира на ул. " Хаджи Димитър " в Бургас.

За нападението е арестуван 21-годишен престъпно проявен мъж.

От УМБАЛ Бургас показват, че всеки здрав човек от 18 до 65-годишна възраст, който желае да помогне, може да отиде в Отделението по трансфузионна хематология на болничното заведение и да подари кръв, като кръвната група не е от голяма важност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР