Напълно наясно са с Менделеевата таблица. Умело разпадат съединения, за

...
Напълно наясно са с Менделеевата таблица. Умело разпадат съединения, за
Коментари Харесай

Зелена светлина: дрожди за пречистване на водата и почвата

Напълно наясно са с Менделеевата таблица. Умело разпадат съединения, с цел да търсят действителни решения за филтриране на водата и почвата. Те са полски учени, съумели да основат дрожди, които се хранят със замърсители.

Яцек Костржева, представител на пречиствателна компания: Дрождите могат да унищожат замърсители от друг вид, основно въглеводороди. А това значи всички производни на петрола.
Успехът на дрождите се дължи на отделяните от тях характерни ензими.
Себастиян Дузи, основен технолог: Да, дрождите „ гълтам " разнообразни субстанции, като отделят ензими. Те могат да бъдат употребявани главно за въглеводороди с разширена конструкция или пък за заличаване на елементарни въглероди. Но като цяло дрождите могат да обхванат разнообразни съединения, които замърсяват.
Дотук с лабораторните достижения. Първото действително предизвикателство за полските дрожди ще бъдат петролните разливи в Нигерия. През 2008 година хиляди тонове се изляха в южната част на страната. Независимо от дългите интервенции по почистването и големите компенсации, следите от петрола там към момента са големи.
Яцек Костржева, представител на пречиствателна компания: Нашият артикул - дрождите, могат да бъдат употребявани при замърсяване с извънредно високи равнища, там където бактериите не могат да оцелеят.
А каква е ориста на дрождите след поглъщането на петролните хапки? Повод за терзание няма. След като се „ нахранят ", дрождите умират и остават в природата като натурален тор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР