Напълно е унищожена реколтата на места, съсипани са зеленчукови насаждения

...
Напълно е унищожена реколтата на места, съсипани са зеленчукови насаждения
Коментари Харесай

Порой отнесе улици в Шумен, градушка помля Търновско

Напълно е унищожена реколтата тук-там, унищожени са зеленчукови насаждения и лозя
Сърна потърси помощ в града

Премахват паднали дървета

Порой отнесе улици в Шумен, градушка помля Търновско, а локалните управляващи започнаха да пресмятат вредите от бедствието.

Интензивен дъжд, съпроводен с градушка - от грах до орех, нанесе вреди по улиците на Шумен, където сега се прави ремонт. На бул. “Ришки проход ” изкопите се трансфораха в “капан ” за коли.

Напълно разрушена е павираната през февруари стръмна улица “Бенковски ” в града. По време на пороя паветата излезли и се търкаляли като топчета, описват съседи.

Причина не било майсторството на павьорите, а неналичието на отводняване по улицата. В четвъртък сутринта майсторите още веднъж се бяха заели с редене на паветата, само че за това място ще се търси и друго техническо решение, сподели зам. кметът по строителство арх. Николай Симеонов. Според него, нанесените вреди са най-много по улици в гаранция и това няма да ощети общинския бюджет. 40 чиновници от общински предприятия почистваха улиците от кални наноси.

По време на гръмотевичната стихия сърничка избягала от гората наоколо до Шумен. Тя се озовала в махалата на ул. “Акация ”. Хора я приютили в автомобил до идването на екип на горските. След това те са я пуснали в гористата околност на Шуменското плато.

Разразилата се в сряда вечерта мощна стихия в община Велико Търново повали над 40 дървета, потроши коли и унищожи годишна продукция. Минути след халата кметът на регионалния град Даниел Панов свика Общинския спешен щаб. Създадена бе нужната организация и са набелязани ограниченията за премахване на вредите от бурята с едра градушка, блъснала Велико Търново и общината.

Екипи на “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” и “Гражданска отбрана ” се захванаха с премахването на падналите дървета. Купчините с клони са събрани и извозени. Почистени са и шахтите, в които има наноси и листа, довлачени от огромното количество вода.

Напълно е унищожена реколтата тук-там в района. Съсипани са зеленчукови насаждения, лозя и други Огромни са вредите на три автокъщи в региона на великотърновското село Шереметя, където градушка с размера на орех е нанесла провали на колите.

Екипи на “Енерго-Про ” още същата вечер са възстановили електрозахранването, което бе прекратено на доста места поради съборени електрически стълбове и скъсани проводници.

Градушка падна в сряда и в региона на община Сунгурларе. Сред най-пострадалите е село Подвис. Местните хора оповестяват, че ледените парчета са били с размерите на лешник. Градушката е паднала малко след 21 часа. Унищожена е продукцията в дворовете на къщите на хората от селото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР