Днес маските окончателно паднаха. Новото правителство в нашата югозападна съседка

...
Днес маските окончателно паднаха. Новото правителство в нашата югозападна съседка
Коментари Харесай

Радев: РСМ води политика срещу принципите на ЕС

" Днес маските дефинитивно паднаха. Новото държавно управление в нашата югозападна съседка ясно сподели, че най-големият боязън на политическата класа в тази страна е да признае самото битие на думите " българин " и " българско " в районен съд Македония ".

Това съобщи президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Това е политика ориентирана непосредствено против европейските правила и решения, взети със консенсус от всички държави-членки на Европейски Съюз ”, против поетите от РСМ интернационалните задължения и против личните й жители, които обявиха ясно поддръжката си за европейското развиване на страната ”, акцентира Радев, разяснявайки настояванията на македонския министър председател Мицкоски към България за смяна на преговорната рамка, за които БГНЕС първа осведоми.

Президентът чака незабавни съответни дейности както от българското държавно управление, по този начин и от европейските институции за отстояване на европейските правила и правила в процеса на разширение. “Ако Европейски Съюз не се ангажира с европейската вероятност на Балканите, основана на ясни правила и полезности, то рано или късно Балканите ще изправят Европа пред балканизация ”, предизвести Радев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР