Нападна ни посред бял ден - около 15:00 часа. Вълчица,

...
Нападна ни посред бял ден - около 15:00 часа. Вълчица,
Коментари Харесай

Мъжът, нападнат от вълк край Ситово: Глутницата минава покрай мен през вечер, виждали са ги в селото

" Нападна ни измежду бял ден - към 15:00 часа. Вълчица, сама, най- евентуално има дребни. При вълците постоянно атакува алфа женската, а другите чакат скрити! Всичко се случва на път, по който даже и зимата минават хора, разхождайки се с деца ", по този начин стартира описа си Петко, мъжът чийто овце бяха нападнати от вълк преди дни в Ситово.
Прочетете още
Припомняме, че хищникът нападнал овца и стопанина ѝ на оживено място край село родопското село. За нападението алармира мъжа в обществените мрежи, с цел да предизвести хората да внимават. 

Животните са били на паша, като с тях е била брачната половинка на мъжа. Една от овцете се е отклонила и след минути се е чуло мощно врещене.

" Кучетата се втурнали, както и жена ми. Тя видяла по какъв начин кучетата са върху овцата и се пробват да удушат друго животно. В един момен от купчината се е измъкнала вълчицата. Това се случва в 15:00 часа, покрай чешмата и пътя, по който непрекъснато се разхождат туристи и локални поданици събота и неделя! Овцата едва ли ще оцелее, има дълбоки рани ", споделя мъжът. Това не е първата му среща с вълци. Всяка седмица, сряда или четвъртък, глутница минава около стопанството му, което е близо до мястото на нападението. Фермата се намира на 2 километра от вилната зона на селото "

Всяка сряда или четвъртък, към 3:00 часа през нощта отиват посока Лилково и идната седмица по същото време посока Бяла църква! Минават на 200 метра от нас, кучетата лаят яростно и като светна с фенера ги виждам в колона по един! Територията им е в радиус от 50 километра, само че не е единствено тази глутница наоколо. Само тази е от 6 вълка ", споделя мъжът.

В момента популацията на вълци е извънредно огромна. Плячката от своя страна е малко и съгласно Петко, който е и ловджия, това кара хищните четириноги да доближават към къщите.

" Скоро от ловната дружинка отстреляха 2 вълка, само че има още доста. Храната е малко, а когато вълкът е гладен, нищо не го стопира да нападне, даже човес. Особенно децата, за тях са най-лесна плячка ".

Петко е чувал от хора в селото, че хищниците са виждани и в самото обитаемо място, към съдовете за боклук. Фермерът е алармирал за глутницата в обществените мрежи, с цел да защищити хората от набези.

" Лошото е, че по гората се разхождат хора с дребни деца, а за тях дребното дете е като дивеч. За това предизвестих хората посредством обявата! Трябва да се внимава и в случай че сте в гората да вдигате звук. Моите кучета ни пазят, не ме е боязън " споделя още Петко пред наш кореспондент.

Коментарите в обществените мрежи, след поста на Петко не закъсняха. Собстветици на вили в Ситово също споделихо, че са виждали стъпки и то в непосредствена непосредственост до селото.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР