Нападките от страна на президента Румен Радев към премиера Бойко

...
Нападките от страна на президента Румен Радев към премиера Бойко
Коментари Харесай

Георгиев: Нападките на президента към премиера не подхождат на държавен глава

" Нападките от страна на президента Румен Радев към премиера Бойко Борисов са симптом на ревнивост и не подхождат на държавен глава на страна, председателстваща Съвета на Европейския съюз ", разяснява пред телевизия " Европа " зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

По другата гореща тематика – абсурдът към позицията на Българска социалистическа партия за Народния съд, Георгиев акцентира, че е редно Валери Жаблянов да подаде оставка като зам. – ръководител на Народното събрание, тъй като това ще е най-искреният знак за опрощение към хората, които са били репресирани от комунистическия режим.

" По време на европредседателството на България е редно всички институции да работят дружно за ползите на страната си, а не президентът да насочва остри реплики към премиера в общественото пространство ", съобщи той.

" Господин президентът е безусловно свободен, в случай че намира нещо неправилно, да адресира за това способените институции. Но методът сходни нападки да се вършат през медиите ми се коства много неудобен, преди всичко. На второ – да се вършат мнения за страната, за която въпреки всичко си държавен глава е също малко будещо неразбиране у мен. Ако някой би желал да подценява личната си роля в процесите, несъмнено, е свободен да го прави, само че дано не въвлича в това и страната си ", счита Георгиев.

Георг Георгиев разяснява и държанието на Българска социалистическа партия като акцентира, че не може да се показва отрицание към събитие като Луковмарш и в това време да се оправдава Народния съд.

Според него почитането на спорна персона като ген. Луков в страната, която е избавила своите евреи от нацистките лагери на гибелта, провокира единствено неразбиране./faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР