Нападенията срещу казарми не са нещо ново. Страните в конфликта

...
Нападенията срещу казарми не са нещо ново. Страните в конфликта
Коментари Харесай

Удари по казарми: Рекацията на обществото на всяка от воюващите страни

Нападенията против казарми не са нещо ново. Страните в спора удрят скупчването на жива мощ през целия интервал на спора, започвайки от февруари 2022 година Очаква се сходни удари да продължат и през идната година, само че нещастието в Макеевка стана показателна.

Освен обстоятелството, че тя ясно показва неточности, а по-скоро и способността на украинската страна да завърти безусловно всеки въпрос оптимално и да премълчи личните си проблеми.

Не виждам смисъл да разказвам в детайли какво се случи в Макеевка. Темата се дискутира от няколко дни, оповестяват се данни, изричат се политици и управление, организират се манифестации в памет на починалите. Очевидно след такава резонансна покруса ще се вършат заключения в армията. В този подтекст желая да проучвам осведомителния съставен елемент на случилото се.

Макеевска покруса

Въоръжените сили на Украйна нападнаха мобилизираните, които в този миг се намираха в постройката на професионалната гимназия. Паралелно с това стартира и осведомителна акция. Както нормално бойното поле са обществените мрежи.

Именно там се появяват първите детайлности, фотоси и първоначални непотвърдени данни за загубите. Има диви цифри, които не могат да оставят лаика апатичен. Няколкостотин починали даже във войната не могат да се одобряват като нещо нормално.

Това, което се случи по-късно, беше съвършено разказано от украинския Telegram канал " Легитимный ", който доста ясно изясни по какъв начин работят схемите за разпространение на сходни тематики.

„ Продължаване на популяризирането на една определена тематика за Макеевка, пускане на „ въртележка “ в мрежата, трансформирайки я в проблем номер едно, съвсем проваляне във войната. Освен това в мрежата се основават канали на вдовици и майки, които се пробват да събират информация ", продължава " Легитимный ".

" След това ще се опитат да интервюират тези вдовици и майки и да ги покачат. И тъй наречените и така нататък Има доста разновидности по какъв начин да разтърсим тематиката по-нататък “, обясниха създателите на канала.

Трябва да се подчертае, че акцентът пада върху прочувственото положение. По време на такива нещастия, свързани със гибелта на хора, врагът постоянно играе върху психическото положение. Като прегледен образец можем да си напомним обстановката с пожара в Кемерово. Тогава починаха хора в търговски център " Зимна череша ".

Позволете ми да ви припомня, че в този миг Украйна не е имала директен спор с Русия, само че все пак украинската страна раздуха тази покруса и хвърли информация, че съвсем няколкостотин поданици на Кемерово са починали в " Зимната вишна ". Преди съвсем 5 години Украйна към този момент се опитва в осведомителната война.

Подаването на информация беше осъществено и посредством обществените мрежи. Стигна се до такава степен, че хората започнаха да популяризират погрешна информация между тях, без да подозират, че са станали част от психическа интервенция. След това даже не можеха да кажат от кое място тъкмо са получили тази информация, само че се поддадоха на страстите и разпространиха данни, които удариха психическото положение на жителите на Кемерово и отвън града. Дори огромни съветски блогъри подхванаха тази история, само че по-късно изтриха видеоклиповете си, когато стана известно, че информацията за стотици починали е подправена.

Украинската страна се пробва да направи нещо сходно в този момент. По-лесно е да се повярва на цифрите на украинската страна, като се имат поради следствията, които елементарният човек следи на фрагментите от разрушената постройка на професионалното учебно заведение в Макеевка.

Освен това стотици хора умират във войната съвсем всеки ден, тъй че информацията, изразена от украинската страна, наподобява правдоподобна. Ключовата дума е " наподобява ".

Разлики във възприемането на загубата

И в тази част бих желал да приказвам за разликите във възприемането на загубите от двете страни в спора. Ще дам и образци от другата страна на фронта.

На 31 декември съветската войска нападна Хмелницки. Кадрите също станаха обществени, макар обстоятелството, че украинските управляващи не разрешават на личните си жители да разгласяват видеоклипове на идващи.

Както се оказа същата вечер, ударът падна върху казармата на 8-ми полк със специфични сили. Това е една от елитните украински елементи. Има ли детайлности за загубите вследствие на този удар? Не. По-нататък.

Ударът върху Дружковка беше към този момент след нещастието в Макеевка. Отново станаха обществени фрагменти от сполучлив удар по местоположението на украинските военни в ледения замък. Проблемите бяха хвърлени на украинското управление от френски публицисти, които по време на удара пуснаха онлайн със студиото, а феновете можеха да гледат онлайн по какъв начин прелита над украинската войска. Стана ли известна информация? Не.

Това е елементарно обяснимо. Украинското медийно пространство е изцяло разчистено. Киев управлява цялата информация, с цел да не получат всичко, което хвърлят в съветското общество.

„ Нашият източник в Оперативна програма сподели, че канцеларията на президента е инструктирала ЛОМ (лидерите на публичното мнение, б.р) и медиите да спрат тематиката за жертвите в Дружковка, като осведомителният път „ без загуби “ продължава да бъде главен в медиите ", написа украинският Telegram канал " Резидент ".

" На " Банковая " беше взето решение да се премълчат всевъзможни загуби на Въоръжените сили на Украйна, с цел да не се унищожи илюзията за близка победа “, обявиха от канала.

Имаше ли реакция на украинското общество на този случай? Също по този начин не. И тук желая да обърна внимание на разликата в реакциите. Това написа донецкият публицист Игор Гомолски.

„ (Украинското - Ред.) обществото не беше на вятъра осем години разграничено на групи и подхранваше тъкмо този обществен цинизъм. Там на никого не му пука за никого и най-много на публицистите ”, разяснява журналистът.

Ето за какво не е изненадващо, че от украинска страна не се разисква, че бойците от въоръжените сили на Украйна са починали вследствие на сполучливи удари на съветските сили. Но даже и без тях военните от украинската войска губят своите „ събратя “ в „ Артьомовската месомелачка “ със стотици. Това също не се разисква.

Едва по-късно се появяват фрагменти на гробове със синьо-жълти флагове. Но никой не задава въпроси на украинското държавно управление. Напротив, мобилизацията е в дейна фаза и тези, които през днешния ден към момента седят в бар в Киев, на следващия ден може да се окажат в същата „ месомелачка “ в Артьомовск. Само че никой няма да вика за това и да подвига олелия. И в случай че го направи, тогава СБУ неотложно ще „ затвори “ този въпрос.

Що се отнася до съветското общество, тук обстановката е радикално друга. Освен това съветското общество не е изумено от равнодушие. То не е дезинтересирано от своя войник. Обратната страна е мъчителното чувство за загуба. Украинците знаят за това и ловко го употребяват “, продължи Гомолски.

Нуждаете се от цензура?

От това може да се направи логически извод - би трябвало да се включи и цензурата, с цел да не пораждат повече сходни проблематични обстановки. Тъй като нищо сходно не се случва в Украйна, схемата работи надлежно.

Само, че тя може да " работи " на малко разстояние. В бъдеще пръчката ще удари с противоположния край, когато се появят действителни цифри със загубите на Въоръжените сили на Украйна. Съответно мълчанието не може да бъде панацея, а единствено краткотрайно решение.

В случая с нещастието в Макеевка е належащо да се създадат верните заключения, с цел да се предотвратят сходни случаи в бъдеще. Това е единственото вярно умозаключение, което може да се направи. Между другото, при започване на СВО украинската страна, въпреки и със доста забавяне, направи опити да поправя неточности с разполагането на военните.

Освен това при започване на войната въоръжените сили на Украйна изгубиха доста персонален състав и имаше десетки такива „ макеевки “, когато руснаците обстрелваха казармите с ракети.

" Докато в 30-ти Генерален щаб на въоръжените сили на Украйна не пристигна концепцията и не започнаха да настаняват всички в жилища, хотели, хотелски къщи, центрове за отдих, смесени с цивилни и така нататък Но от време на време те към момента уреждат всички дружно “, написа " Легитимный ".

Само при положение, че врагът няма причина да размахва тази или онази тематика, е допустимо да се избегнат информационно-психологически интервенции. По-точно, врагът ще продължи да ги употребява, само че те няма да имат упования резултат, в случай че се базират на извънредно погрешна информация.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР