Нападението в Страсбург е хибридно, подобен акт, дори да няма

...
Нападението в Страсбург е хибридно, подобен акт, дори да няма
Коментари Харесай

Нападателят от Страсбург е трябвало да бъде арестуван след обир

Нападението в Страсбург е хибридно, сходен акт, даже да няма ясно изведени религиозни претекстове, този акт се води за тероризъм. Нападателят има типичен профил на престъпно проявено лице, което след това се радикализира.
 Стрелба край коледния базар в Страсбург: има жертви и ранени (обновена в 07:54 ч.)
Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия арабистът проф. Владимир Чуков .

Второ-трето потомство французин от арабски генезис, роден в Страсбург, само че явно е част от локалното гето. Малцинствата са доста мощно показани в този граничен град. 19% са малцинствата там. Издържал се е с обири, опити за убийства, лежал е в пандиза сред 2012 и 2013 година, когато се е радикализирал, разяснява той.

Нападателят през вчерашния ден е трябвало да бъде задържан, бил е съизвършител в грабеж на банка. Всички останали от групата са били задържани.

В квартирата му са намерили боеприпас от оръжия, атентатът му бележи детайли на религиозна причина, разяснява още проф. Чуков.

За нападението френските управляващи издирват 29-годишния Шериф Шекат.  От коледния базар е избягал с такси, като е заплашил водача. От таксиметровия водач управляващите знаят, че Шекат е ранен. Шекат е трябвало да бъде арестуван по-рано същия ден по съмнение в съучастничество в ликвидиране и обир, прецизира bTV.

Той е прочут на полицията с закононарушения, които не са свързани с тероризъм. Имал е присъди във Франция и в Германия, и е лежал в пандиза, а в дома му са открити гранати.

Около напаатия коледен базар в Страсбург е имало засилено наличие на полиция и военни, само че на него е било допустимо да се внесе огнестрелно оръжие. Това описа пред " Хоризонт " евродепутатът Емил Радев , който сега на стрелбата е бил в хотел, намиращ се на 300 метра от входа на коледния базар.

„ Проверяваха се всички, които влизаха към коледния базар, само че се ревизират основно чантите. Явно се търсят експлозиви и така нататък Всеки човек с дълго палто може да прекара автомат, не се ревизираше за оръжие, тъй като няма скенери на входовете. Невъзможно е да се влезе с коли сега. Пространството, където се организира коледния базар, е затворено “.

Според него терористичният ак не би трябвало да блокира града и да бъде разрешено да се всява суматоха. Институциите би трябвало да продължат да работят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР