Нападението на Хамас е сериозен и добре организиран пробив. Това

...
Нападението на Хамас е сериозен и добре организиран пробив. Това
Коментари Харесай

Керемедчиев: Нападението на „Хамас” е добре организирана и проспана атака

Нападението на „ Хамас " е сериозен и добре проведен пробив. Това разяснява в студиото на предаването „ Твоят ден " по NOVA NEWS Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи. Според него това, което се случва сега, е израелският 11 септември.

„ Атаката ще окаже въздействие върху целия свят. Тя е невиждана в актуалната история ", добави Керемедчиев. Той посочи, че палестинците са подготвяли удара без никакви връзки, които могат да бъдат засечени от спътници. „ Това е добре проведена и проспана офанзива ", сподели още той.

Според Елена Поптодорова, някогашен дипломат на България в Съединени американски щати, ще е нужно изцяло преразглеждане на комплицираната картина в Израел, както и на ролята на „ Хамас " в района.

„ В рамките на Европейски Съюз и НАТО занапред ще бъдат взети решения за стесняване и преодоляване на „ Хамас, по сходство на останалите терористични организации, тъй като „ Хамас " се демонстрира като такава. Организациите занапред ще пристъпят към преоценка ", добави Поптодорова.

Журналистът Мохамед Халаф посочи, че нападението е било подготвяно най-малко 8 месеца. Според него през последните години „ Хамас " са внушавали на армията и политическото управление на Израел, че желаят живота в Ивицата Газа да се усъвършенства. Той добави, че войната ще продължи дълго, до момента в който Бенямин Нетаняху и неговото държавно управление не съумеят да си върнат военния, политически и разузнавателнен престиж, който е ударен пред света.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР