Нападението дойде часове след като САЩ подкрепиха твърденията на Израел,

...
Нападението дойде часове след като САЩ подкрепиха твърденията на Израел,
Коментари Харесай

Израел-Хамас: Израел започва „целенасочена“ атака срещу болница „Ал Шифа“

Нападението пристигна часове откакто Съединени американски щати поддържаха изказванията на Израел, че здравното заведение е било употребявано от Хамас като база за интервенции.

< p> Хамас - който изрично отхвърли изказванията - упрекна президента на Съединени американски щати и неговата администрация за израелската офанзива, заявявайки, че " приемането " на обвиняванията на процедура е дало на Израел " зелена светлина " за започване на интервенцията.

В изказване обаче Белият дом съобщи, че не поддържа въздушни удари против болничното заведение и че „ не желае да види “ престрелка вътре в оборудването.

Белият дом също прикани пациентите „ би трябвало да бъдат предпазени “ по време на нападението.

Изображение: Карта, показваща израелските интервенции в Газа

Докато хиляди са избягали от болничното заведение след експлоадирането на спора Израел-Хамас, към 650 пациенти и 500 чиновници - дружно с към 2500 разселени палестинци - се счита, че към момента са в Ал Шифа, съгласно оценки на Организация на обединените нации.

Говорителят на Силите за защита (IDF), подполковник Питър Лърнър, сподели, че тяхното разузнаване е показало броя хора, които към момента са вътре в оборудването, са към 1000.

Той обаче сподели пред CNN, че израелските сили „ не са завладяли болничното заведение “ и вместо това са правили целенасочена интервенция в „ съответно място “ на ал Шифа медицински комплекс.

Той не даде повече детайлности за „ комплицираната “ интервенция, само че сподели, че това е „ военна нужда “ въз основа на израелското и американското разузнаване.

Той сподели също, че IDF силите „ може би “ ще спасят някои от почти 240-те заложници, които бяха отведени в Газа по време на офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври.

Израел неведнъж е твърдял, че Ал Шифа – огромен медицински комплекс в град Газа – дружно с други лечебни заведения, са употребявани като бази от Хамас.

Изображение: Говорителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари демонстрира това, което съгласно него са оръжия, съхранявани от Хамас в мазето на болница Рантиси Снимка: Израелските отбранителни сили/Ройтерс

По-рано тя заплашваше да нападна Ал Шифа и предизвести за капацитета оборудването да загуби отбраната си според интернационалното филантропично право, в случай че се употребява за укриване на бойци или запазване на оръжия.

В понеделник президентът Байдън сподели, че болничното заведение " би трябвало да бъде предпазен " и сподели, че неговото " очакване " е да има " по-малко натрапчиви дейности ".

Във вторник обаче представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби сподели, че Съединени американски щати са имали личното си разузнаване, което сподели, че Хамас работи от Ал Шифа.

Хамас отговори, като „ изрично осъжда и отхвърля изказванията “. Часове по-късно обаче IDF разгласи, че е почнала своята „ целенасочена интервенция “ в болничното заведение.

Какъв статут имат лечебните заведения по време на война?

Прочетете повече от Sky News:
Хирургът от Газа дава поразителен роман на ампутация на деца
Палестинци се стичат по автомагистралата в Газа, до момента в който израелските сили нанасят удари покрай лечебни заведения
Каква отбрана имат лечебните заведения по време на война?

В изказване, обявяващо нападението, IDF сподели, че има " обществено предизвестява още веднъж и още веднъж, че продължаващото военно потребление на болничното заведение от Хамас заплашва нейния предпазен статут според интернационалното право ".

" Вчера [понеделник] IDF заяви още един път на съответните управляващи в Газа, че всички военни дейностите в болничното заведение би трябвало да бъдат прекъснати в границите на 12 часа ", се споделя в изказване на израелските военни.

" За страдание не го направиха. "

IDF прикани всички бойци на Хамас в болничното заведение да се съобщи неотложно.

„ Болница Шифа е щабът на Хамас “

В отговор Хамас съобщи, че държи Израел, президента Байдън и неговата администрация „ изцяло виновни за следствията от щурмуването на медицинския комплекс Шифа от окупационната войска, и на какво са изложени медицинският личен състав и хиляди разселени хора вследствие на това брутално закононарушение против здравно заведение, предпазено от интернационалното право ".

Нападението пристигна на фона на изказвания за филантропична рецесия в болница, която е обкръжена от израелски войски.

Министерството на здравеопазването на Газа, ръководено от Хамас, сподели, че 32 пациенти, в това число три бебета, са умряли, откакто спешният генератор на болничното заведение е приключил горивото в събота.

Изображение:Недоносени палестински бебета в болница Шифа. Снимка: доктор Мараван Абу Саада посредством AP

В понеделник министерството разгласява изображения на към дузина недоносени бебета, увити в одеяла дружно на легло, с цел да ги стоплят.

Израелската войска сподели, че работи за донесе инкубатори в Газа и във вторник показа изображение, показващо боец, който разтоварва инкубатори от микробус.

Изображение: Изображения, споделени от Израелските отбранителни сили, показващи изваждане на развъдник от микробус

Военните не са създали ясно е дали инкубаторите са били доставени или по какъв начин ще бъдат захранвани.

Според ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа минимум 11 255 палестинци са били убити, откогато Израел е нанесъл ответните си удари след офанзивата на 7 октомври.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР