Нападение в детска градина отне днес живота на шестима души

...
Нападение в детска градина отне днес живота на шестима души
Коментари Харесай

Мъж уби с нож шестима в детска градина в Китай

Нападение в детска градина лиши през днешния ден живота на шестима души и рани в Лянцзян, Южен Китай, заяви говорителка на локалните управляващи, съобщи Франс прес.

Three children among six people killed in stabbing at a kindergarten in China - a 25-year-old man is arrested
— BBC Breaking News (@BBCBreaking)
„ Жертвите включват преподавател, двама родители и трима възпитаници...а един обвинен е задържан “, сподели говорителката. Задържаният с фамилно име У е от Лянцзян, съобщи Ройтерс.

Град Лянцзян се намира в южната провинция провинция Гуандун.

Нападението е осъществено в понеделник в 07:40 ч. локално време (23:40 ч. в неделя по Гринуич).

Мъжът е бил задържан в 08:00 ч. и полицията е определила случая като " съзнателно нахлуване ".

Собственик на магазин, който работи наоколо до детската градина, съобщи пред Би Би Си, че покрайнината е била запечатана.

Нападението е провокирало необятно разискване в китайските обществени медийни платформи, като доста консуматори са реагирали шокирано.

Престъпленията, свързани с принуждение, са относително редки в Китай, само че през последните години в страната се случиха голям брой набези с ножове, в това число няколко в учебни заведения.

През август предходната година нападател с нож нахлу в детска градина в югоизточната провинция Дзянси, като умъртви трима души и рани други шестима.

През април 2021 година две деца починаха, а 16 други бяха ранени по време на всеобщо намушкване с нож в град Бейлиу, в самостоятелен регион Гуанси-Чжуан.

През октомври 2018 година 14 деца са ранени при нахлуване с нож в детска градина в Чунцин, Югозападен Китай.

Китайските управляващи ускоряват сигурността към учебните заведения от 2010 година насам.

През същата година Министерството на публичната сигурност прикани локалните управляващи " уверено да се борят " с незаконните действия, с цел да подсигуряват сигурността на учителите и учениците.

След нападението през април 2021 година Министерството на образованието също по този начин разпореди провеждането на тренировки за евакуация при изключителни обстановки в учебните заведения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР