Нападателят от Коледния базар в Страсбург, назован тази нощ от

...
Нападателят от Коледния базар в Страсбург, назован тази нощ от
Коментари Харесай

Открили гранати в дома на атентатора от Страсбург

Нападателят от Коледния базар в Страсбург, назван тази нощ от управляващите като Шериф Шекат, е роден през февруари 1989 година в квартала Онберг на града, написа в. "Паризиен ".

Той е прочут на органите на реда за осъществяване на редица закононарушения, поради които е лежал в затвори във Франция и Германия. В един от случаите е бил наказан на две години затвор през 2011 година за въоръжено нахлуване, при което употребявал части от счупена бутилка. За последно е бил търсен за въоръжен обир и опит за ликвидиране. Вчера домът му в Страсбург е бил претърсен, а той трябвало да бъде задържан, само че полицията не го разкрила там. Негови съучастници в обира и опита за ликвидиране към този момент са задържани. При претърсването на дома на Шериф Шекат през вчерашния ден сутринта били открити гранати, написа в. "Фигаро ", предава Българска телеграфна агенция.

Вестникът показва, че за Шериф Шекат от 2016 година е направено по този начин нареченото "досие С ". То се сформира от Главна дирекция за вътрешната сигурност за хора, представляващи опасност за държавната сигурност. Досието за Шериф е направено, тъй като се допуска, че се е радикализирал. Според "Паризиен " Шериф Шекат е имал връзки с ислямистки среди в Страсбург.

Продължава издирването на обвинения за нападението. Засега претекстовете му остават неразбираеми. Води се следствие за закононарушение по терористични подбуди, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП. В хода на издирвателната интервенция са арестувани петима души. Пред радио Франс ентер френският държавен секретар към министерството на вътрешните работи Лоран Нюнес сподели, че обвиненият може да е избягал в Германия. След стрелбата на Коледния базар нападателят на два пъти е влезнал в престрелка със силите на реда. Той е бил ранен от рикоширал патрон, съобщи Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР