Нападателят на ЦСКА-София Али Соу спечели приза за Футболист №1

...
Нападателят на ЦСКА-София Али Соу спечели приза за Футболист №1
Коментари Харесай

Али Соу стана Футболист №1 за март според InStat Index

Нападателят на ЦСКА-София Али Соу завоюва наградата за Футболист №1 на месец март съгласно InStat Index.

Класацията бе учредена през сегашния сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в съдействие с ИНСТАТ – една от най-големите компании за футболни разбори и статистика.

За победител се афишира играчът с най-голям InStat Index в Първа професионална лига за съответния месец. Този показател се дефинира посредством формула на основа дейностите на играча – голове, асистенции, акуратност на подавания, сполучливи единоборства и други индикатори, процентът на сполучливи дейности усилва показателя, върху него оказва въздействие и равнището на съперника в мача.

Класацията за март бе извънредно оспорвана, като Али Соу победи единствено с 3 точки разлика. 24-годишният гамбиец заслужи наградата Футболист №1 с InStat Index 337. Втори остана халфът на Лудогорец Марселиньо с InStat Index 334. Призовата тройка добавя капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев с InStat Index 308.

Али Соу печели класацията за първи път, като за първи път в призовата тройка попада и Димитър Илиев.

Припомняме, че останалите носители на наградата „ Футболист на месеца “ са Кирил Десподов (за месец август), Марселиньо (септември), Станислав Костов (октомври), Сисиньо (ноември) и Тодор Неделев (декември и февруари). /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР