Нападателят на Тампа Бей Лайтнинг Стивън Стамкос записа асистенция при

...
Нападателят на Тампа Бей Лайтнинг Стивън Стамкос записа асистенция при
Коментари Харесай

Стивън Стамкос се отчете с асистенция в рекордния си мач за Тампа Бей Лайтнинг

Нападателят на Тампа Бей Лайтнинг Стивън Стамкос записа асистенция при успеха на " светкавиците " с 4:3 над гостуващия Монреал Канейдиънс в последния мач и за двата отбора за 2023 година в Националната хокейна лига.

За 33-годишният Стамкос дуелът бе по-специален, защото бе под номер 1038 за него с екипа на Тампа, което е клубен връх. До в този момент достижението за най-вече дуели с екипа на отбора от щата Флорида се държеше от Венсан Льокавайе, който има 1037.

Най-полезен за спечелилите обаче бе руснакът Никита Кучеров, който се регистрира с гол и асистенция. По един гол прибавиха Калвин де Хаан, Брейдън Пойнт и Остин Уотсън.

За отбора на Монреал, който позволи трета поредна загуба, се разписаха Коул Кофийлд, Джонатан Ковачевич и капитанът Ник Сузуки.

Александър Георгиев трябваше да избави единствено 10 удара на вратата на Колорадо Аваланш при успеха с 3:1 над Сан Хосе Шаркс. Роденият в Русе съветски национал нямаше съвсем никаква работа, като бе преодолян само от Томаш Хъртл в края на втория интервал за 1:1.

Преди това Мико Рантанен бе дал преднина на Колорадо, а успеха на " лавините " бе подпечатана в последната третина с голове на Валери Ничушкин и Джош Менсън. Нейтън МакКинън пък се отличи с две асистенции, като по този начин записа точка по системата гол плюс пас в 19-а поредна домакинска среща.

За Сан Хосе вратарят Капо Кахконен направи 30 спасявания, само че и това не оказа помощ на " акулите " да избегнат осмата си поредна загуба още в постоянното време.

Най-изразителната победа в последния ден на годината пък бе за Далас Старс. " Звездите " завоюваха вкъщи с 8:1 против Чикаго Блекхоукс.

Мейсън Марчмънт записва втория в кариерата си хеттрик за изразителната победа, а точни за Далас бяха още Тайлър Сегин, Сам Стийл, Крейг Смит, Райън Сутър и Рупе Хинц.

За Чикаго почетният гол бе дело на Филип Курашев, който при започване на последната третина понижи за 1:5. За " черните ястреби " провалянето е 11-о следващо при гостувания, до момента в който Далас завоюва за седми път в последните си 10 мача и остава единствено на точка от водача в Централната дивизия Колорадо./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР