Нападателят на Лудогорец Матиас Тисера говори за пристигането си в

...
Нападателят на Лудогорец Матиас Тисера говори за пристигането си в
Коментари Харесай

Матиас Тисера: Българският футбол е много динамичен и тактически

Нападателят на Лудогорец Матиас Тисера приказва за идването си в България и спечелването на шампионската купа с Лудогорец. Ето какво сподели той пред медията Double Amarilla:

" Истината е, че не се замислих, когато пред мен се откри тази опция. Погледнах статистиката, започнах да опознавам града, видях, че Лудогорец е водач и има опция да играе в Шампионска лига. Реших да отида, тъй като е огромно предизвикателство. Знаех, че мога да стана първенец. След малко време към този момент бях дошъл, изиграх няколко мача и съумях да допринеса. Затова съм благополучен в клуба. Те ме посрещнаха добре и ми харесва метода на работа

Българският футбол е доста динамичен и тактически. Може би с по-малко конфликти в сравнение с в Аржентина. Опитват се да играят по земя. Това ми харесва. Затова избрах този клуб и тази страна.

Не знаех за България преди. Говорят различен език, несъмнено. Има доста характерни правила, с които не съм привикнал. Хората са доста спокойни. Тук можеш да живееш доста добре, а градът е доста безвреден. Всички сме доста спокойни.

Лудогорец има 11 трофеи, играл е в Шампионска лига и постоянно се целя да се състезава. Подготвя се за огромни шампионати и постоянно съумява да се класира. Това е мотивация за нас, които израстваме във футболно естество. Базата е на доста високо европейско равнище, а клубът е сносно финансово. За мен това е значимо, тъй като по време на кариерата ми съм бил тук-там, където няма положителни условия за подготовка.

Със сигурност. Знаех, че е добра офертата и добър миг да изляза в чужбина. Винаги се целя да напредвам. Бях в Платенсе две години и няколко месеца и усещах, че е време да напусна, с цел да продължа да раста. Този клуб се появи, хареса ме, отвори вратите за мен. Затова съм благополучен.

Много ми липсва общуването с хората. Тук езикът е доста комплициран. Липсва ми фамилията и лудостта на аржентинския футбол. Когато вкараш гол, стадионът изригва. Тук го няма фоклорът, футболът се възприема може би като театрално зрелище ".
 Лудогорец на 3 трофеи от безспорен връх в Европа
Лудогорец на 3 трофеи от безспорен връх в Европа

Лудогорец завоюва най-ранната си купа, която бе и 11-а поредна
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР