Нападателят на италианския Милан Златан Ибрахимович беше включен в състава

...
Нападателят на италианския Милан Златан Ибрахимович беше включен в състава
Коментари Харесай

Златан в състава на Швеция за баражите за Световното първенство

Нападателят на италианския Милан Златан Ибрахимович беше включен в състава на за двата баража, които ще дефинират един от последните участници на Световното състезание в от зона. Шведите ще играят на първо време с на своя стадион в Стокхолм на 24-и март, а при триумф би трябвало да спорят с тима на за едно място. Поляците трябваше да се изправят против, само че ФИФА извади този състав от интернационалните мачове поради военната намеса на армията на страната в.

В момента на 40 години, Златан Ибрахимович пропусна последните две огромни шампионати – Световното през 2018-а и Европейското през предходната година. По пътя към Катар 2022 обаче той изигра четири срещи в предварителната група и в тях се отличи с две асистенции. Швеция зае 2-о място в група В на квалификациите в Зона Европа с 15 точки, изоставайки на 4 от спечелилия Испания.

Селекционерът на Швеция Яне Андерсон разгласи група от 25 футболисти, като цялостните дебютанти да трима. Това са от, от Гройтер Фюрт (Германия) и Йеспер Карлстрьом от Лех (Познан, ). " се бори с някои травми, които го изтезаха, само че е пред пълноценно завръщане още тази седмица. На първо място желая да уточня, че не го считам като титуляр, който е подготвен да изиграе 90 минути. Но в диалозите, които организирахме, той доста ясно даде да се разбере, че желае да бъде с тима без значение каква е ролята му. С лидерските си качества на терена и отвън него, с опита и рутината, които е натрупал, ще помогне доста на тима, сподели още Яне Андерсон, когато представяше тима.

До момента Златан Ибрахимович има 120 мача и 62 гола за националния тим на страната си. Намиращите се в добра форма Александър Исак (Реал Сосиедад), Деян Кулушевски (Тотнъм), Емил Форшберг (РБ Лайпциг) също са извикани в шведския тим.

" Очаквам тежък първи мач с Чехия, тъй като това е един доста добре проведен, физически и тактически квалифициран тим. Миналото лято стигнаха до четвъртфинал на Европейското състезание, откакто отстраниха Нидерландия. Ако погледнете адресите на хората, които са в тима, ще видите по какъв начин ги взимат от тимове на доста високо равнище. Ще бъде същинска борба и ние ще създадем всичко допустимо, с цел да я спечелим, сподели още Андерсон и добави, че се надява на цялостен Френдс Арена в Стокхолм.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР