Нападателят на бразилския национален отбор Неймар ще пропусне изданието на

...
Нападателят на бразилския национален отбор Неймар ще пропусне изданието на
Коментари Харесай

Неймар пропуска Копа Америка

Нападателят на бразилския народен тим Неймар ще пропусне изданието на Копа Америка в Съединени американски щати следващата година поради тежката травма на коляното, която получи през октомври, разкри лекарят на Селесао Родриго Ласмар.


31-годишната звезда на Ал Хилал скъса кръстни връзки и менискус на лявото коляно по време на загубата от Уругвай в международна подготовка на 17 октомври, преди да се подложи на интервенция две седмици по-късно. Копа Америка започва на 20 юни, а финалът на конкуренцията е на 14 юли.

„ Твърде рано е. Няма никакъв смисъл да се пропущат стъпки във възстановителния развой и предприемане на непотребни опасности. Нашите упования са той да бъде подготвен за завръщане при започване на идващия сезон в Европа – през месец август. Трябва да сме търпеливи. Да приказваме за завръщане девет месеца по-рано е незряло, това е световна идея за възобновяване след интервенция на скъсани връзки. Много е значимо да почитаме биологическото време, времето, което лишава за възобновяване на тези връзки. Ако следваме тези стъпки и след дълга рехабилитация, упованията са, че той още веднъж ще може да играе на високо равнище “, разкри Ласмар за бразилското радио Rede 98.

Неймар е изпълнител номер 1 в историята на Бразилия със 79 гола в 129 мача. Селесао попадна в група D на Копа Америка, където са още тимовете на Колумбия, Парагвай и спечелилият от плейофа сред Коста Рика и Хондурас. Бразилците ще загреят за шампионата с контрола против Мексико на 8 юни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР