Нападателят на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски разкри пред списание “Франс

...
Нападателят на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски разкри пред списание “Франс
Коментари Харесай

Какво се крие зад оптималната форма на Левандовски?

Нападателят на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски разкри пред списание “Франс Футбол” някои от тайните на играта си, както и какво го прави по-добър на терена. Вече на 31 години, полякът във всеки от последните пет сезона е вкарал над 20 гола за клуба си, а в три от тях е достигнал и границата от 30 попадения.

Според Левандовски, уравновесеното хранене и грамотното систематизиране на храната му разрешават да се намира съвсем постоянно в оптимална форма.

" Не хапвам месо в деня на мача. То е прекомерно тежко за моя организъм. А какво тъкмо ще хапвам зависи от това в какъв брой часа ще играя. Когато ядеш макарони или ориз, то това ти носи голяма изгода от позиция на спомагателна сила.

" Но във връзка с храната, постоянно се старая да бъда уравновесен. Избирам както блюдата на масата, по този начин и размера на порцията. Също по този начин предпочитам избрани салати, както и рибата, според от сезона”, споделя Левандовски.

Попитан дали единствено в храната се съдържа тайната на головете му, той дава отговор, че доста постоянно се доверява на инстинктите си. И самичък признава, че бързината на днешния футбол не разрешава да мислиш доста във всяка обстановка или пък да обработваш топката.

" 90 % от головете се раждат в главата ми. Останалите 10 % приписвам на равнището на централизация, а също по този начин регистрирам, че и концентрацията понижава когато умората те натиска. Затова е значимо да си квалифициран физически, освен с цел да тичаш цялостен мач, изяснява полякът, който върви към осмата си купа в Германия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР