Нападателят на Барселона Серхио Агуеро официално обяви края на своята

...
Нападателят на Барселона Серхио Агуеро официално обяви края на своята
Коментари Харесай

Серхуо Агуеро каза „сбогом“ на футбола

Нападателят на Барселона Серхио Агуеро публично разгласи края на своята професионална футболна кариера. Това стана месец и половина след аритмията, заради която прибързано напусна терена в дуела против Алавес. Аржентинецът разгласи своето решение на специфична конференция в ложата на „ Камп Ноу “, като до него беше клубният президент Жоан Лапорта. През цялото време 33-годишният състезател беше насълзен и очевидно трогнат, като му беше доста мъчно да приказва за отдръпването си, написа sportal.bg

„ Тази конференция е, с цел да ви оповестя, че взех решение да сложа завършек на професионалната си кариера като футболист. Това е доста тежко решение, само че също по този начин се веселя, че го взех. Направих този избор поради здравето ми, което е преди всичко. Вече знаете, че това се дължи на случилото се преди месец и половина. Бях в положителните ръце на лекарите, които ми предложиха най-хубавото решение за мен: да престана да играя. Взех това решение преди десетина дни. Бих желал да ви кажа, че направих всичко допустимо, с цел да схвана дали има някаква вяра, само че тя не беше огромна “, стартира Кун Агуеро.

" Много съм горделив и благополучен от моята кариера. Още от петгодишен, когато за първи път допрях топка, си мечтаех да играя в аржентинския хайлайф. Не си бях и помислял, че ще стигна до Европа. Искам да благодаря на всички. На Индепендиенте, където израснах, а по-късно и на Атлетико Мадрид, където заложиха на мен. На хората в Манчестър Сити, които знаят какво изпитвам към този клуб. Там дадох най-хубавото от себе си и съм доста признателен, тъй като се отнасяха с мен доста добре. Благодаря и на хората в Барса. Когато Жоан и целият тим се свързаха с мен, това беше необикновено. Знаех, че идвам в един от най-хубавите клубове в света. Отнесоха се с мен доста добре ", продължи той.

Разбира се, благодаря и на аржентинския народен тим, който обичам най-вече. Благодаря на тези, които сте тук, на фамилията ми и на хората, които работеха с мен. Също по този начин и на съотборниците ми в Индепендиенте и на тези в Барса. Мисля, че дадох най-хубавото от себе си, с цел да оказа помощ на тима. Благодаря на тези, които ми помогнаха да израсна. Тръгвам си с високо вдигната глава. Не знам какво ме чака в по-нататъшния живот, само че знам, че има доста хора, които желаят най-хубавото за мен. Благодаря на всички публицисти, които пристигнаха. Както на тези, които се отнасяха добре с мен, по този начин и на тези, които не толкоз добре. Истината е, че си потеглям с доста хубави мемоари. Благодаря на всички “, приключи встъпителната си тирада нападателят.

След това беше излъчено видео с най-хубавите моменти от славната кариера на Агуеро и пристигна ред Лапорта да се обърне към футболиста. „ Ще бъда доста къс. Сега аз съм до теб, само че знаеш, че тук има и представители на Атлетико, Сити и Индепендиенте. Също по този начин пристигна и консулът на Аржентина като представител на родината ти. Серхио, мисля, че видеото приказва задоволително. В Барса останахме с желанието да играеш за нас, само че считаме, че ти взе вярното решение. Ти имаш нашата поддръжка и си световнопризнат състезател, роден голмайстор. Още от първия ден се убедихме какъв брой доста си постигнал освен като футболист, само че и като човек. Искаше ни се да беше пристигнал по-рано. Сега ще пожънеш плодовете на твоя труд в този нов стадий от живота ти. Заслужаваш най-хубавото “, съобщи Лапорта, след което последваха журналистическите въпроси към аржентинеца.
Агуеро ще остане в историята на футбола като един от най-забележителните голмайстори в този спорт. Той завършва кариерата си с 436 попадения в 802 изиграни мача. Като състезател той носи екипите на родния си Индепендиенте, Атлетико Мадрид, Манчестър Сити и Барселона, а за Аржентина има 101 дуела с 42 гола. Нападателят завоюва впечатляващите 21 трофея като футболист. Сред тях личат тези от Копа Америка, Премиър лийг (5 пъти) и Лига Европа. Ставал е олимпийски първенец със своята татковина, както и голмайстор на британския хайлайф.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР