Нападателят на Атлетико (Мадрид) Алваро Мората заяви, че феновете, които

...
Нападателят на Атлетико (Мадрид) Алваро Мората заяви, че феновете, които
Коментари Харесай

Мората поиска доживотна забрана за расизъм

Нападателят на Атлетико (Мадрид) Алваро Мората съобщи, че почитателите, които скандират расистки обиди, би трябвало да получат доживотни забрани.

Това стана в подтекста на множеството произшествия, свързани с расистки прояви към играчите от испанския футболен хайлайф този сезон, в това число повтарящите се обиди, ориентирани към Винисиус Жуниор от Реал (Мадрид).

Бразилецът бе обект на расистки обиди от почитатели на противникови тимове в няколко случая през сезона, а за последно – при успеха над Осасуна с 2:2 в Ла Лига в неделя.

„ При първия случай, когато някой направи сходно нещо, би трябвало да получава доживотна възбрана “, сподели Мората пред ESPN преди дербито сред Атлетико и Реал през уикенда.

„ Това е недопустимо и неприемливо. Не би трябвало да има място във футбола. Мисля, че би трябвало да бъде причина за изключването на почитателите.

Трябва да вземем образец от Висшата лига. Ако някой направи сходно нещо, той няма да бъде допускан повече на спортни събития. Така би трябвало да бъде и в Испания “, счита футболистът на Атлетико Мадрид.

От Ла Лига са отправили три публични обвинявания за расистки обиди по време на футболните мачове, а две от тях са за обиди към Винисиус.

Един последовател на Майорка е разпознат, че е обиждал бразилеца, както и Самуел Чуквуезе от Виляреал, като индивидът е свикан да даде показания в полицията. Фенът на Осасуна, който е отправял обиди към Винисиус към момента не е разпознат.

Регистрираните случаи на недоволство за расистки викания и обиди към Винисиус, като три от тях бяха отхвърлени, а други три към момента се проверяват, в това число този за обесването на плашило, облечено с екип с номер 20, който носи и бразилецът.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР