Нападателят Луан и полузащитникът Артур, които изведоха бразилския Гремио до

...
Нападателят Луан и полузащитникът Артур, които изведоха бразилския Гремио до
Коментари Харесай

Звездите на Гремио се надяват на трансфери в Европа

Нападателят Луан и полузащитникът Артур, които изведоха бразилския Гремио до купата в най-престижния шампионат в Южна Америка- Копа Либертадорес, ще изоставен отбора в посока Европа след Нова година. Двамата ще играят в Световното клубно състезание, което за тях започва на 12-и декември. Гремио ще играе на полуфинал с спечелилия от мача Пачука (Мексико)- Уидад Казабланка (Мароко). Луан, който вкара осем гола в клубния шампионат на Южна Америка, както и победното попадение във втория заключителен мач против Ланус (Аржентина), е мечтан доста мощно от съветския Спартак (Москва) и договарянията вървят.

Оценен от уеб страниците за прехвърляния на 17 милиона евро, Луан е обект на интерес и от Сампдория (Италия). На 24 години, той е определен за най-хубав футболист на шампионата Копа Либертадорес, а също по този начин има и голям напън от почитателите в страната да бъде включен в националния тим за Световното състезание в Русия. Вероятно щеше и да бъде извикан от националния селекционер Тите за мачовете с Япония и Англия, в случай че не бяха травмите му през септември.

21-годишният отбранителен халф Артур е с много по-малка популярност все още, само че испанския вестник " Апелативен съд " написа, че представителят на Барселона- Роберт Фернандес, е посетил Форталеза, с цел да приказва с играча. Отначало неговата цена беше 6 милиона евро, само че Гремио го притисна да подпише нов контракт при повишена заплата и включена откупуваща уговорка в размер от 40 до 50 милиона евро. " Синьо-черните " започнаха тази стъпка, откакто разбрали за диалози сред Артур и Атлетико (Мадрид) предишното лято.

Със сигурност в контролите преди Мондиал 2018 селекционерът Тите ще ги извика и двамата, с цел да реши положението им. " В момента моите мисли са ориентирани само към идното Световно клубно състезание. Но няма да ви лъжа- и аз, и Луан, желаеме да опитаме шанса си в Европа, съобщи Артур. По традиция представителите на Южна Америка и на Европа- тази година това е Реал (Мадрид), са съществени любимци не Световното клубно състезание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР