Нападателят Филип Гигов стана голмайстор на елитната група до 15

...
Нападателят Филип Гигов стана голмайстор на елитната група до 15
Коментари Харесай

Голмайсторът на Лудогорец U15: Тук се работи като в големите клубове, любимите ми футболисти са Десподов и Роналдо

Нападателят Филип Гигов стана голмайстор на елитната група до 15 години с 28 гола и бе разгласен за най-хубав нападател за сезон 2021/2022. В четвъртък неговият отбор узакони шампионската купа в елитната група до 15 години, часове откакто U17 също завоюва златото в своята елитна група. Талантът в ДЮА на даде малко изявление за клубния уебсайт.
 Резултати и класиране след последния кръг на Елитната група до 15 години Резултати и класиране след последния кръг на Елитната група до 15 години
- Къде направи първите си стъпки във футбола? 


- В Перник. Дядо ми ме възпламени. Бях на 3 години, когато ме заведоха на мач. Играя футбол от 5-годишна възраст и съм доста удовлетворен, че съм част от школата на Лудогорец, която е най-хубавата в България. 


- Как попадна в ДЮА на Лудогорец? 


- Бях в частна футболна школа, когато ме видяха скаути на клуба. Впоследствие бях поканен в Разград и към този момент три години съм част от академията, която е номер 1 във всяко отношение. Работи се професионално, както е в огромните европейски клубове. Показват го резултатите. За всеки млад футболист е чест да бъде в школата на Лудогорец.


- Как се вкарват 28 гола за един сезон?


- Не е елементарно, само че имам шанс, че играя с доста положителни футболисти, които ми оказват помощ. В елитната група се играе тактически футбол с самостоятелно надхитряне. Искам да отбележа, че множеството тимове в групата са доста добре готови и във физическо, и в тактическо отношение.


- Каква е фантазията ти? 


- Искам да играя в първия тим на Лудогорец. Вярвам, че един ден ще имам тази опция. Всичко зависи от мен.


- Имаш ли обичан футболист?


- В Лудогорец е Кирил Десподов. Иначе Кристиано Роналдо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР