Нападатели заловиха танкер, свързан с Израел, с българи на борда,

...
Нападатели заловиха танкер, свързан с Израел, с българи на борда,
Коментари Харесай

Втори кораб с българи на борда, свързан с израелска компания, е превзет край Йемен

Нападатели заловиха танкер, обвързван с Израел, с българи на борда, край крайбрежията на Аден, Йемен, оповестиха управляващите, представени от АП.

Никоя формация към момента не е поела отговорност, само че нападението идва след други две морски офанзиви през последните дни, които са свързани с войната сред Израел и „ Хамас “.

 

Нападателите са завладели кораба „ Сентръл парк “, плаващ под флага на Либерия в Аденския залив, заяви компанията притежател Zodiac Maritime и частната разследваща компания Ambrey.

 

Служител на американската защита също удостовери пред Асошиейтед прес, че офанзивата се е състояла.

 

Компанията назова конфискацията „ пиратски случай “. „ Наш приоритет е сигурността на нашия 22-членен екипаж на борда “, сподели Zodiac в изказване. „ Корабът с турски капитан има многонационален екипаж, състоящ се от екипаж от съветски, виетнамски, български, индийски, грузински и филипински жители. Корабът транспортира цялостен товар с фосфорна киселина “, показаха от компанията, съобщи bTV.

 

Zodiac разказва кораба като благосъстоятелност на Clumvez Shipping Inc., макар че други документи непосредствено назовват Zodiac като притежател. Базираната в Лондон Zodiac Maritime е част от Zodiac Group на израелския милиардер Еял Офер.

 

Не е ясно кой стои зад офанзивата. Аден се държи от сили, съюзени с интернационално приетото държавно управление на Йемен и водена от Саудитска Арабия коалиция, която се бори с подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути от години. Тази част от Аденския залив на доктрина е под контрола на тези сили и е много отдалечена от следената от хутите територия в страната.

 

Служителят на защитата на Съединени американски щати сподели, че наподобява „ незнаен брой неидентифицирани въоръжени лица “ са завзели кораба.

Корабите са изключили системите си за следене, съгласно данни от MarineTraffic.com, оценени от АП. В случая на „ Сентръл парк “ корабът е предавал последно преди четири дни, откакто е напуснал Суецкия канал на юг към Червено море.

 

Атаките идват, когато световното мореплаване от ден на ден се оказва цел в продължителната война, която заплашва да се трансформира в по-широк районен спор – даже откакто примирието спря боевете и „ Хамас “ замени заложници против палестински пандизчии, държани от Израел.

 

Миналата седмица пък товарен транспортен съд, отчасти благосъстоятелност на израелски предприемач, бе похитен от йеменските хути в Червено море, където на борда се оказа, че има двама българи. Тогава израелският министър председател Бенямин Нетаняху упрекна Иран в пиратство.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР