Нападател застреля две жени на паркинг пред църква в американския

...
Нападател застреля две жени на паркинг пред църква в американския
Коментари Харесай

Нападател застреля две жени пред църква в Айова

Нападател простреля две дами на паркинг пред черква в американския щат Айова и след това самичък да постави завършек на живота си.

Трите жертви попълнят черната серия от убийства с огнестрелно оръжие през последните седмици в Съединени американски щати. Имената и връзката сред трите жертви не се оповестява.

Междувременно още двама души бяха ранени при пукотевица на заравяне в Уисконсин.

Изстрелите в Айова прозвучаха малко след знакова тирада на президента Байдън против насилието с оръжие. Той се разгласи за възбрана на бойни мостри, а в случай че това е невероятно, то най-малко възрастта за владеене да бъде вдигната от 18 на 21 години.

Промени обаче са малко евентуални поради диаметралните разлики по казуса сред демократи и републиканци в Конгреса. Джо Байдън настоя за ограничения след всеобщите убийства на 10 чернокожи в Бъфало, Ню Йорк, 19 деца и двама учители в Ювалди, Тексас и двама лекари, рецепционист и пациент в болничното заведение на Тълса, Оклахома.

Не приказваме за лишаване на оръжие или права, а за отбрана на децата, уточни президентът.

Събитията в Ювалди са толкоз съкрушителни, че родителите дават ДНК-проби с цел да бъдат разпознати техните 9-10- годишни деца. Стига толкоз! Трябва да разтеглим мащаба да предварителните инспекции, тъй че оръжията да не попадат в ръцете на нарушители, бегълци или лица с ограничаваща заповед. С по-задълбочените инспекции са съгласни болшинството американски, в това число притежателите на оръжие.

Държавният глава изрази неразбиране за какво редови американец може да купи автомат с пълнител за 30 патрона, който възпроизвежда стотици изстрели за броени минути.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР