НАП започва две информационни кампании: Заплата в плик и Данъчно-осигурителни

...
НАП започва две информационни кампании: Заплата в плик и Данъчно-осигурителни
Коментари Харесай

Данъчните започват кампании срещу укриването на осигуровки

НАП стартира две осведомителни акции: " Заплата в плик " и " Данъчно-осигурителни опасности ", оповестиха от приходната организация. Целта им е да насърчи жителите и бизнеса да съблюдават непринудено своите отговорности и да запознае служащите и чиновниците с рисковете, в случай че се съгласяват да се обезпечават на по-нисък от действителния си приход, като вземат част от възнаграждението си в брой.
През последните години приходната организация регистрира трайно повишение на доброволното съблюдаване на данъчно-осигурителното законодателство. Наблюдава се понижаване на броя на рисковите лица и на евентуалната вреда за фиска, като приходите от налози и осигуровки за първите 6 месеца на 2022 година доближиха близо 15 милиарда лева - с над 1,6 милиарда лева повече спрямо предходната година.
Всеки може самичък да пресметна какъв брой би изгубил през идващите години, в случай че не се обезпечава върху заплатата, която получава в реалност, посредством така наречен " калкулатор на загубите " в уеб страницата: https://zaplatavplik.bg. Приложението дава опция на потребителите да схванат от какъв брой средства ще се лишат в бъдеще под формата на неизплатени пари от болнични, майчинство, компенсации за безработица, както и пенсии. Кампаниите ще продължат 3 месеца.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР