НАП пусна списък с компании, свързани със санкционираните по закона

...
НАП пусна списък с компании, свързани със санкционираните по закона
Коментари Харесай

НАП публикува списък с компании, свързани със санкционираните по закона Магнитски

НАП пусна лист с компании, свързани със глобените по закона " Магнитски ". Списъкът съдържа 64 компании, свързани с Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков.

Финансовият министър Асен Василев съобщи довечера в " Панорама ", че всичко ще бъде обществено и описи със обвързваните лица ще бъдат оповестени на уеб страницата на Национална агенция за приходите и на уеб страницата на Министерството на финансите. Той увери, че в случай че в държавното управление се появят хора, свързани с Божков и Пеевски, те ще бъдат сложени в тези описи на свързани лица и надлежно би трябвало да бъдат отстранени от позициите в държавното управление.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Министерсткият съвет основава работна група, в отговор на наложените наказания от Съединени американски щати. А в листата на асоциираните лица ще се включват:

а) всички физически лица и юридически лица, притежавани, следени или ръководени през последните пет години от лицата, включени в листата на OFAC;

б) всички съдружници, акционери, шефове и членове на органи на ръководство и надзор на юридическите лица от писмен знак " а “, включени все още и за последните 5 години.

в) всички физически лица и юридически лица, които бъдат открити от ДАНС и Национална агенция за приходите в хода на прилаганите непрекъснати ограничения за идентифицирането на степента на съгласуваност на лица с лицата от листата.

Вижте
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР