НАП и МВР започнаха проверка на Община Пазарджик. Изискани са

...
НАП и МВР започнаха проверка на Община Пазарджик. Изискани са
Коментари Харесай

ДАНС и НАП иззеха документи за финансовото състояние на Община Пазарджик

НАП и Министерство на вътрешните работи започнаха инспекция на Община Пазарджик. Изискани са документи, които касаят бюджета за 2020 година, неговите актуализации и доклади. Както и подаяние от 700 000 лв., получено от общината. Единствено кметът на Пазарджик Тодор Попов разяснява инспекцията. Той за първи път приказва и за случая, при който в петък вечерта му беше отнета шофьорската брошура.

Екипи на Национална агенция за приходите и полицията започнаха инспекция в община Пазарджик. Според предоставено писмо от локалната администрация инспекцията е по кореспонденция от 26 октомври.

Проверяващите са поискали да има бъдат предоставени документи за бюджета, одитни отчети и всички документи за подаяние от 700 000 лева, с което беше избавена от продажба част от гората над село Црънча.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов свърза инспекцията с предизборната акция.

Днешната среща с нашите посетители не е инцидентна. И за жалост тя цели съгласно мен едно просто нещо. Аз не съм нито първия, нито последния, несъмнено кмет, който е подложен на това. Тука би трябвало да се направи цирка. Аз съм плашен, плашен, проверяван непрекъснато, сподели Попов.

Кметът разяснява за първи път и обстановката от 29 октомври, когато по информация на Министерство на вътрешните работи след подозрение за приложимост на алкохол и отвод за тест с дрегер му бе отнета шофьорската брошура.

Ако им бях дал проба и в случай че те нагласат, че имаш 5 промила в кръвта алкохол и си цялостен с опиати, след това върви се обяснявай. Щяха да ме заключат още същата вечер и щяха да ме вършат за срам една година. Чакам си наказателното разпореждане, което ще апелирам съответно, сподели още Попов.

Контролните институции не разясниха инспекцията в Община Пазарджик.

Репортер: Ангел Узунов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР