Нанси Пелоси и нейният дългогодишен заместник Стени Хойер получиха заповед

...
Нанси Пелоси и нейният дългогодишен заместник Стени Хойер получиха заповед
Коментари Харесай

Временният председател на Камарата на представителите „изгонва“ двама високопоставени демократи от Капитолия

Нанси Пелоси и нейният дълготраен заместител Стени Хойер получиха заповед да изоставен работните си пространства в Капитолия на Съединени американски щати, като в.д. Председателят на Камарата на представителите Патрик Макхенри.

И на двамата беше казано, че ключалките на вратите на офисите им ще бъдат „ преключени “ в сряда.

Изгонванията идват, откакто Кевин Маккарти беше изпъден от водещия пост в камарата във вторник и господин Макхенри, най-лоялен последовател, беше назначен краткотрайно.

Г-жа Пелоси, която сега не е във Вашингтон, разкритикува решението като " внезапно отклоняване от традицията ".

Нейният офис ще бъде предаден на господин Маккарти, републиканският конгресмен Гарет Грейвс разгласи в сряда, като сподели, че се допуска, че принадлежи на „ предходния представител “.

" Сега, откакто тя и други демократи накараха да има директно предхождащ оратор, тя се в профил от този пост... това беше решение, което демократите и представителят Пелоси направи, като даде този пост на Маккарти “, сподели той, съгласно Axios.

Г-жа Пелоси пусна изказване във вторник, остро остро решението.

" С всички значими решения, които новото републиканско управление би трябвало да вземе, които всички ние чакаме с неспокойствие, едно от първите дейности, подхванати от новия Speaker Pro Tempore трябваше да ми подреди неотложно да освободя офиса си в Капитолия “, сподели тя.

„ За страдание, тъй като съм в Калифорния, с цел да оплаквам за загубата и да заплащам реверанс пред моята скъпа другарка Даян Файнщайн, не мога да си взема движимостите сега. "

Г-жа Файнщайн, сенатор от Калифорния, служила повече от три десетилетия, умря на 90 години предходната седмица. Погребението й ще се състои този четвъртък.

Въпреки че рядко се случва членове на Конгреса, които не са на управителни позиции, да имат офиси в постройката на Капитолия, госпожа Пелоси и Г-н Хойер имаше по този начин наречените убежища като някогашен ръководител и водач на болшинството.

Г-жа Пелоси означи в изказването си, че в сходство с традицията е дала своя републиканец офис пространство на предшественика си, до момента в който тя беше ръководител.

И двамата демократи обаче ще запазят нормалните си работни пространства в офис постройките на Камарата.

Следващият ръководител на Съединени американски щати ще наследи токсичен потир. Маккарти си отиде. Какво се случва в този момент?

Politico, който първи заяви за настояванията за изпъждане, сподели, че движимостите, принадлежащи на госпожа Пелоси, са били опаковани във вторник вечерта благодарение на личния състав на нейния правоприемник Хаким Джефрис.

Имейл до госпожа Пелоси - изпратен по-малко от два часа след гласуването за премахване на господин Маккарти като ръководител - съгласно известията, че краткотрайният ръководител " ще се върне още веднъж задайте " пространството на други.

Не е ясно кой тъкмо е взел решението.

Въпреки че госпожа Пелоси упрекна краткотрайния ръководител на Народното събрание за решението, CNN и New York Times оповестиха, че господин Маккарти стои зад преместването и има намерение да поеме пространството, употребявано преди този момент от госпожа Пелоси.

Нито господин Макхенри, господин Маккарти, нито ръководената от републиканците комисия по администриране на Камарата, която дава офис пространство, към момента са коментирали въпроса.

Във вторник господин Маккарти стана първият настоящ ръководител на Съединени американски щати, който беше свален с избор на съмнение след десен протест от личната му партия.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Осем бунтовни републиканци гласоподаваха с всеки член на Демократическата партия в по този начин нареченото предложение за овакантяване против 58-годишния мъж.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР