Намиращият се в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални обвини

...
Намиращият се в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални обвини
Коментари Харесай

Навални: Google и Apple са съучастници на Путин

Намиращият се в пандиза съветски опозиционен водач Алексей Навални упрекна Гугъл и Apple, че работят като „ съучастници “ на Кремъл, откакто фирмите отстраниха приложението му за гласоподаване по време на парламентарните избори в страната предходната седмица.

„ Ако нещо ме изненада на последните избори, не беше, че (президентът Владимир) подправи резултатите, а какъв брой чинно всемогъщите софтуерни колоси се трансфораха в негови съучастници “, написа Навални в Туитър.

Apple и Гугъл отстраниха ръководеното от опозицията приложение „ Интелигентно гласоподаване “, което поучава последователите по какъв начин да гласоподават против съдружниците на Кремъл предишния петък.

Съюзниците на Навални упрекнаха софтуерните колоси в " цензура ". Критикът на Кремъл съобщи, че софтуерните колоси се ръководят от " страхливи и алчни " хора.

„ Те зоват за „ превръщането на света в по-добро място “, само че вътре в себе си са лъжци и лицемери”, сподели той, представен от Агенция Франс Прес.

Навални сподели също, че е " извънредно смутен и отчаян " от Павел Дуров, началник на приложението за известия Телеграм. Ботът за интелигентно гласоподаване също изчезна от приложението по време на изборите.

Роденият в Русия Дуров сподели, че следва Apple и Гугъл, които „ диктуват разпоредбите на играта за разработчици като нас “.

Източници, осведомени с решението на Гугъл и Apple, обявиха, че този ход е подхванат под натиска на съветските управляващи, сред които закани за арест на локалния личен състав на софтуерните колоси. Кремъл приветства този ход, заявявайки, че софтуерните колоси са се съобразили с " буквата и духа " на съветското законодателство.

Руската съпротива упрекна управляващите в всеобщи измами с гласове след тридневното гласоподаване, в което ръководещата партия „ Единна Русия “ завоюва голямо болшинство. Изборите пристигнаха след огромна принуда против съперниците на Путин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР