Намиращият се в тежка криза тим на изигра нов неубедителен

...
Намиращият се в тежка криза тим на изигра нов неубедителен
Коментари Харесай

Шалке 04 пак беше неубедителен, но поне стигна до първа победа

Намиращият се в тежка рецесия отбор на изигра нов неоснователен мач, само че най-малко съумя да реализира първата си победа за сезона. “Миньорите” надделяха с 4:1 четвъртодивизионния Швайнфурт в дуел от първия кръг на шампионата за Купата на Германия. Съперникът освен че поведе в резултата посредством Мартин Томан (37’), а по-късно пропусна и дузпа в 72-ата минута, от която можеше да направи 2:2. На всичко от горната страна мачът се игра на стадиона на Шалке в Гелзенкирхен, откакто дилетантите одобриха предлагането да се откажат от семейството си.

— FC Schalke 04 (@s04_en)
След като Томан вкара за 1:0 за Швайнфурт, изравни единствено две минути по-късно. Минута преди почивката повиши на 2:1 за “кралскосините”. В 72-ата гостите изпуснаха наказателния удар, а в 81-вата Шьопф повиши на 3:1. оформи крайното 4:1 в 86-ата.

Така Шалке най-сетне завоюва, откакто до момента в Бундеслигата има две равенства и четири загуби и се намира в зоната на изпадащите.

Този дуел от Купата на Германия се игра чак през днешния ден, тъй като имаше спор кой тъкмо да е противник на “миньорите”. Първоначално Баварската футболна федерация (БФФ) дефинира Швайнфурт да играе в първия кръг на конкуренцията, като отборът трябваше да се изправи на 11 септември против Шалке. Поради предварителното преустановяване на сезон 2019/20 поради пандемията от ковид БФФ реши да даде промоция за класиране в трета дивизия на водача в подреждането Тюркгюджю и право на присъединяване в шампионата за купата на Швайнфурт, който бе втори. Тюркгюджю обаче апелира това решение в съда, защото счита, че като водач в класирането е трябвало да получи и промоция, и квота за купата. Това искане бе задоволено от съда.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР