Намираме се във времето на епидемията на неваксинираните, коментира в

...
Намираме се във времето на епидемията на неваксинираните, коментира в
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Епидемията сега е на неваксинираните |

Намираме се във времето на епидемията на неимунизираните, разяснява в предаването  " Денят стартира " с Георги Любенов проф. Радка Аргирова, ръководител на Българското сдружение по здравна вирусология.

Хората, които се разболяват и постъпват в отделенията, са неимунизирани, подчерта професорът.

В нашата болница при разкритите нови отделения за коронавирус и реанимация над 95% от постъпилите не са имунизирани. Много е значимо да знаем, че в случай че процентът на имунизираните беше по-голям, доста по-малко щяха да бъдат застрашените хора от заболяване и от рисковите страшни, от време на време съдбовни резултати на инфекцията, добави тя..

У нас сега господства индийският вид, той е при над 70% от изолатите и против него имунизацията е ефикасна, добави проф. Аргирова.

Тя обаче предизвести, че тези разновидности и разновидности ще не престават.

Само да не стигнем до там да сътвори вирусът подобен вид и мутант, който въобще да не се повлиява от имунизациите, т.е. приказваме за нов вариант. Тогава имунизациите ще станат неефективни и ще би трябвало да използваме нови, предизвести проф. Аргирова.

В България към момента нямаме разновидностите Мю, Ламбда. По данни на СЗО, тези разновидности, които не престават по-слабо да се популяризират, към този момент изпадат от листата, да вземем за пример британският вид.

Ваксинираните доста рядко заболяват и то напълно едва - със едва проявени, единични признаци, които минават доста бързо. Нека още веднъж да си спомним, че имунизацията не защищава от заразяване, а от заболяване и изключително от тежките и съдбовни форми, акцентира проф. Аргирова.

Противогрипна ваксина е нужна, безапелационна е проф. Аргирова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР