Намираме се в процес, в който и двете страни са

...
Намираме се в процес, в който и двете страни са
Коментари Харесай

Денков: Желанието ми беше преговорите да започнат преди да подам оставка

Намираме се в развой, в който и двете страни са показали документи и предстоят договаряния. Моето предпочитание от самото начало беше тези договаряния да се проведат преди 6 март, само че това не се случи.

Така министър-председателят в оставка Николай Денков отговори на журналистически въпрос по какъв начин приема упреците от страна на Бойко Борисов от Букурещ за това, че е подадена оставка преди да стартират договарянията за идната ротация.

Премиерът в оставка Денков, министърът на енергетиката в оставка Румен Радев и министърът на образованието в оставка Галин Цоков посетиха през днешния ден Професионалната гимназия по нуклеарна енергетика " Игор В. Курчатов " в град Козлодуй, посочи Българска телеграфна агенция. След визитата в гимназията те посетиха и обекти на площадката на АЕЦ " Козлодуй ",

По думите на премиера в оставка на всички места се вижда, че администрацията доста съществено е забавила работата си.

" Практически стопираха дейностите, свързани с битката против корупцията, назначението на хората в антикорупционната комисия и в регулаторите ", съобщи Денков.

По думите му всевъзможни упреци, които се насочат, нямат отношение към желанието тези процеси да се ускорят.

" Не може да чакаме повече с толкоз значими неща, като смяната в правосъдната система, антикорупционната комисия и упованията на хората най-накрая да има правдивост в това, което се случва ", акцентира министър председателят в оставка.

Николай Денков моли всички да спрат рецензиите, а да се седне на масата на договарянията на следващия ден, както е било оповестено. Той добави, че желае ротацията да се случи навреме.

" Тези внушения, че някой е желал избори от наша страна, са изцяло неоснователни ", уточни Денков, само че се склонен с изказванието на Борисов, че не би трябвало да има " премиери-послушковци ", като отхвърли да разяснява повече тематиката, тъй като предстоят договаряния.

" Очаквам на следващия ден преговорните екипи да се видят дружно и стартират този развой. Всичко друго, което се подмята в медийното пространство, пречи ", посочи още министър-председателят в оставка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР