Намираме се в парламентарна криза, тотална липса на доверие в

...
Намираме се в парламентарна криза, тотална липса на доверие в
Коментари Харесай

Елена Йончева: Трябват нови избори и рестарт на системата

Намираме се в парламентарна рецесия, тотална липса на доверие в държавните институции. След като и индивидът, който оглави антикорупицонната комисия, към този момент е обект на насмешки, сме достигнали дъното. Трябват нови избори. Няма нищо ужасно в тях. Това е опция за рестарт на цялата система. Това декларира в изявление за ”Фокус ” депутатката Елена Йончева.
Йончева разяснява и тематиката " апартаментгейт ": Тя не се изчерпва. Това е единствено върхът на айсберга. Ние не приказваме за нарушен морал. Това е най-малкото. Става дума, по тази причина, че е погазен законът. Ще ви изтъквам Закона за противопоставяне на корупцията, където в член 3, алинея 1 се споделя, че корупция е налице, когато вследствие на заемана висша обществена служба лицето злоупотребява с власт за директно или индиректно добиване на материална полза. Това е казусът освен с Цветан Цветанов, на и с всички, за които стана ясно, че са закупили парцели, чиято пазарна цена е в пъти по-висока... Да припомня, че господин Цветанов сподели преди няколко дни: „ Няма кой да ме накаже “. Буквално го изтъквам, само че той сподели и още нещо, че излиза по-силен от Народното събрание, че вместо Цветанов, ще забележим „ Цветанов плюс “. Бих желала да попитам какво значи „ Цветанов плюс “. Дали това значи, че господин Цветанов, който ще работи интензивно и ще се концентрира цялата своя сила за идните избори, приготвя огромна операция на изборния развой? Какво значи „ Цветанов плюс “?, уточни депутатката.

Тя прави и къс преглед на своите следствия за корупция в България: Направихме следствие за корупция за стотици милиони при строителството на оградата на българо-турската граница. То е в прокуратурата. Води се раследване и основният прокурор разгласи преди два месеца, че има съществени индикации за корупционни схеми. Ние сме подали в прокуратурата 2018 година сигнал за построяването на феодалната система в Хасково, по тази причина по какъв начин един регионален ръководител на Политическа партия ГЕРБ на процедура назначава както той самичък сподели своя „ Дрийм тийм “ и по какъв метод той усвоява публични поръчки за стотици милиони. Това също сме внесли в прокуратурата. Чакаме съответен отговор. На Вашия въпрос, какво да чакаме. Работим по още, несъмнено, тематики. Каквото не пипнеш в България, то не е тематика. Голямата тематика, по която работим, са пътищата. България получава стотици милиони, милиарди от Европейски Съюз, с цел да може българинът да живее по-добре, по-достойно, по-справедливо и това не се случва. Според експертите, с които сме разговаряли, огромна част от бюджета на пътищата на процедура се връща към ръководещите. По този метод българските строители, които са доста положителни, не разполагат със съответния бюджет. След като бъдат завърешни пътищата, стартира ремонт след ремонт. Тук към този момент се харчат освен европейски, само че и бюджетни средства. Част от тези пари зареждат и по този начин наречения избирателен развой, изборната машина, а господин Цветанов явно е доста добър в нейното ръководство, съобщи още Йончева.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР