Намираме се в един ужасен образователен локдаун. Нищо не се

...
Намираме се в един ужасен образователен локдаун. Нищо не се
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Намираме се в един ужасен образователен локдаун

Намираме се в един ужасяващ учебен локдаун. Нищо не се случва в електронното образование заради тоталната липса на интерес и от двете страни. Това ще се отразява дълго във времето и по тази причина всички ръководещи би трябвало да са наясно, че ни чака тежко бъдеще на просветителна основа, разяснява в утринния блок на БТВ „ Тази заран " Диян Стаматов - шеф на 119 учебно заведение в София. Задължително би трябвало да се върнем присъствено оптимално бързо, всеки ден закъснение е пагубно заплашителен за всички, счита той.

Връщането на учебно заведение от 1 септември е обвързвано с смяна на образователните проекти, изчистване на непотребната материална част в учебниците, със постоянна смяна на графика на образователното време, означи още Диян Стаматов. Според него доста дребна част от учебните заведения са подготвени да заплащат сами за проби на учениците, в бюджета няма средства за финансиране на такива проби, а на финала на бюджетната година няма и от къде да има. По думите му друга опция е това да се финансира от родителите, само че не би трябвало да се не помни, че сме в рецесия и всевъзможни опити водят до рискове.

Тестването би трябвало да стане със самоорганизиране на родителите, които обаче би трябвало да създадат антигенни проби единствено в лаборатория, в която те преценяват, с цел да показват документ. Ако тяхното образуване е задоволително ясно и планувано, тогава шефът би могъл да се обърне към лаборатория, с цел да понижи цената на теста. Това обаче е едно договаряне напълно на търговски принцип и още веднъж средствата би трябвало да бъдат предоставени от самите родители, изясни шефът на столичното учебно заведение. От началото на тестването на дребните възпитаници имаме единствено два позитивни теста за ковид, заяви той.

9% от учениците са имунизирани, към 3-4% имат антитела, към 4-5% са преболедували и към 10-15% имат опция да организират тестване със лични средства. Това е един дребен %, само че не би трябвало да се не помни, че тези проценти са променливи, а когато стартира образователен развой, той не може да бъде лъкатушещ, уточни Диян Стаматов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР