Намираме се в един ужасен образователен локдаун. Нищо не се

...
Намираме се в един ужасен образователен локдаун. Нищо не се
Коментари Харесай

Тежко бъдеще заради образователния локдаун вещае Диян Стаматов

Намираме се в един ужасяващ учебен локдаун. Нищо не се случва в електронното образование заради тоталната липса на интерес и от двете страни. Това съобщи пред bTV Диян Стаматов - шеф на 119 учебно заведение в София.

Той предизвести, че това ще се отразява дълго във времето и ръководещите би трябвало да са наясно, че ни чака тежко бъдеще на просветителна основа.

Задължително би трябвало да се върнем присъствено оптимално бързо, всеки ден закъснение е пагубно заплашителен за всички, безапелационен бе той.

Стаматов съобщи, че връщането на учебно заведение от 1 септември е обвързвано с смяна на образователните проекти, изчистване на непотребната материална част в учебниците и със постоянна смяна на графика на образователното време.
 93% от столичните учители
93% от столичните учители " за " присъствено образование, само че 32% са се ваксинирали

Други близо 22% учители са преболедували COVID-19

Той изрази мнение, че доста дребна част от учебните заведения са подготвени да заплащат сами за проби на учениците . Причината е, че в бюджета няма средства за финансиране за тази цел, а на финала на бюджетната година няма и от къде да има. Според него друга опция е това да се финансира от родителите. Не трябвало обаче да се не помни, че сме в рецесия и всевъзможни опити водят до рискове.

" Тестването би трябвало да стане със самоорганизиране на родителите, които обаче би трябвало да създадат антигенни проби единствено в лаборатория, в която те преценяват, с цел да показват документ. Ако тяхното образуване е задоволително ясно и планувано, тогава шефът би могъл да се обърне към лаборатория, с цел да понижи цената на теста. Това обаче е едно договаряне напълно на търговски принцип и още веднъж средствата би трябвало да бъдат предоставени от самите родители ", изясни учебният шеф.

Той заяви, че от началото на тестването на дребните възпитаници в ръководеното от него учебно заведение има единствено два позитивни теста за ковид. 9% от учениците са имунизирани, към 3-4% имат антитела, към 4-5% са преболедували и към 10-15% имат опция да организират тестване със лични средства. Това е един дребен %, само че не би трябвало да се не помни, че тези проценти са променливи, а когато стартира образователен развой, той не може да бъде лъкатушещ , предизвести Стаматов.
 Учениците от 5 до 12 клас към този момент могат да се върнат в клас
Учениците от 5 до 12 клас към този момент могат да се върнат в клас

Това ще става с щадящ тест или с съществуването на зелен сертификат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР