Намираме се опасно близо до ядрена катастрофа в Запорожието. За

...
Намираме се опасно близо до ядрена катастрофа в Запорожието. За
Коментари Харесай

Има ли реална опасност от ядрена катастрофа след ударите по АЕЦ Запорожие

Н амираме се рисково покрай нуклеарна злополука в Запорожието . За това предизвести генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси, критикувайки офанзивите против украинската електроцентрала.

Комплексът в Южна Украйна, окупиран от март 2022 година от Русия, е обект от 7 април насам на поредност офанзиви с дронове, за които Москва и Киев се упрекват взаимно.

Председателят на Запорожкото регионално българско сдружение Васил Митов счита, че АЕЦ Запорожие е украинска, само че спорът цели да я направи напълно съветска.

" От два дни няма удари по нея, само че неотдавна такива още веднъж се чуваха напълно покрай Запорожие. Живеем с вяра, че бомба няма да попадне в нуклеарната централа. Русия споделя, че е в сигурност и е изключена от работа ", описа той в ефира на.

От своя страна енергийният специалист Иван Хиновски уточни, че нуклеарните реактори като Запорожката АЕЦ - с вода под налягане, не могат да провокират повреда от вида на Чернобил.

" Те са напълно разнообразни, не може да има горене с факел. Максимум в радиус от 50 до 100 км може да се случи аварищ, тъй като водата толерира разпространяването и генерирането на нови радиоктивни артикули. Вода за изстудяване и пушек за електрическа енергия - това са безвредните условия. Всеки реактор има три разнообразни положения - горещо, експлоатационно; със спряна верижна реакция и охладено. При този тип централи тлеят вторични разлагания на продуктите, които отделят сила, по тази причина дълго би трябвало да бъдат разхлаждани ", изясни той.

И добави, че Русия надали цели да аргументи повреда, защото е поела отговорност за сигурността ѝ.

Вижте повече във видеото горе.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР